ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Νίκος Νικολόπουλος: Kοινοβουλευτική παρέμβαση για το κόστος των νέων φυλακών

Το περίεργο και υπέρογκο κόστος ανέγερσης έξι νέων φυλακών, σε 
Τρίκαλα, Δομοκό, Σέρρες, Γρεβενά, Δράμα και Χανιά βρέθηκε στο στόχαστρο του Γ.Γ του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος, Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος έφερε...το θέμα στην Βουλή, ζητώντας απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα .

Όπως σημειώνει ο κ. Νίκος Νικολόπουλος στην σχετική ερώτηση, οι πέντε από τις έξι φυλακές κόστισαν στο ελληνικό δημόσιο 30εκ ευρώ, ενώ η έκτη, αυτή των Χανίων, η οποία είναι και η μόνη που την εποπτεία της δεν είχαν οι ίδιοι επιβλέποντες μηχανικοί, όπως στις άλλες περιπτώσεις, αλλά, άλλα δύο διαφορετικά στελέχη της Δημόσιας εταιρεία, κόστισε 10 εκ ευρώ λιγότερο. 

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του Βουλευτή το αρχικό κόστος ανέγερσης των φυλακών ήταν τα 21εκ ευρώ. Αργότερα έγιναν 24εκ ευρώ και λίγο αργότερα 30 εκ ευρώ. 

Κατά την κατάθεση της ερώτησης στην Βουλή, ο Ανεξάρτητος Βουλευτής Αχαΐας και ΓΓ του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, Νίκος Νικολόπουλος, ζητά να ενημερωθεί άμεσα για τα αποτελέσματα της προανακριτικής εξέτασης, που ήρθε ως αποτέλεσμα παρέμβασης της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη. 

Επίσης ο Βουλευτής, μεταξύ άλλων, ρωτά τόσο για το αν διαπιστώθηκε η βασιμότητα των καταγγελιών, όσο και για το αν τιμωρήθηκαν οι παραβάτες. 

Τέλος, ο κ. Νίκος Νικολόπουλος επισημαίνει τις καθυστερήσεις στη διαδικασία ανεύρεσης τυχόν ευθυνών, αλλά και τιμωρίας των παραβατών διερωτώμενος, γιατί δεν έτρεξαν οι διαδικασίες όπως έτρεξαν στις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ Ι. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Ανεξάρτητου Βουλευτή και Γ.Γ. του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΘΕΜΑ: «Από 24 ευρώ εκτοξεύθηκε στα 31 εκατ. ευρώ το κόστος έξι νέων φυλακών αλλά οι έλεγχοι πάνε με βήμα σημειωτόν...έπρεπε να είναι χρυσαυγίτες για να τρέξουν».

Μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Γκουτζαμάνη σχετικά με το κόστος κατασκευής έξι νέων φυλακών σε Τρίκαλα, Δομοκό, Σέρρες, Γρεβενά, Δράμα και Χανιά τι έδειξε η διενέργεια της προκαταρκτικής έρευνας.

Επειδή σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφτασαν στο ΧΡΙΚΕ η ανέγερση των πέντε φυλακών κόστισε περί τα 30 εκατομμύρια ευρώ η καθεμία, ενώ η ανέγερση της έκτης περί τα 10 εκατ. λιγότερα (σύμφωνα μάλιστα με επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου της «Θέμις Κατασκευαστική» στον τέως υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτη, τον προηγούμενο Μάρτιο, η φυλακή των Χανίων στοίχισε 16 εκατ. ευρώ)!

Επειδή όπως μας είπαν στις πέντε πανάκριβες φυλακές, οι δύο επιβλέποντες μηχανικοί ήταν ακριβώς τα ίδια πρόσωπα, ενώ στη μοναδική φθηνότερη –αυτή των Χανίων- ήταν δύο άλλα στελέχη της Δημόσιας εταιρείας που είχε την εποπτεία και την ευθύνη των έργων.

Καλούνται να απαντήσουν οι κ. υπουργοί: 
Διαπιστώθηκε η βασιμότητα της καταγγελίας πως το κόστος ανέγερσης των πέντε φυλακών ήταν πολύ μεγαλύτερο από το κόστος ανέγερσης της έκτης, αυτής των Χανίων; 
Πως απαντά ο υπουργός Δικαιοσύνης στο σκάνδαλο με δεδομένο ότι και τα έξι σωφρονιστικά καταστήματα είναι πανομοιότυπα, καθώς προέκυψαν από την ίδια μελέτη; 
Διενεργήθηκε ΕΔΕ; 
Τι κατέδειξε; 
Ποιοι τιμωρήθηκαν; 
Ποιοι βγήκαν σε διαθεσιμότητα; 
Ποιοι επέτρεψαν την υπέρβαση κατά 10 εκατ. ευρώ; 
Είναι αλήθεια για την κατασκευή των έξι νέων φυλακών ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 21 εκατ. ευρώ για καθεμία; 
Αληθεύει πως η τιμή ανέβηκε αρχικώς στα 24 εκατ. ευρώ και τελικώς στα 31 εκατ. ευρώ; 
Ποιοι ενέκριναν αυτές τις υπερβάσεις; 
Ποιοι τιμωρήθηκαν από τα πειθαρχικά; 
Δημεύσατε τις περιουσίες των επιόρκων και όσων κέρδισαν αυτά τα εκατ. ευρώ εις βάρος του Δημοσίου; 
Γιατί δεν τρέχει η διαδικασία όπως έτρεξε στις εγκληματικές πράξεις της Χρυσής Αυγής; 

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.