ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το Lidl αρχίζει να τρέμει…Δείτε ποιά εταιρία ετοιμάζεται να έρθει στην Ελλάδα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι…η γερμανική πολυεθνική Rewe αναζητά ακίνητα...
στην Ελλάδα για τη λειτουργία καταστημάτων αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ισοτιμία. Ο όμιλος Rewe είναι η τρίτη μεγαλύτερη δύναμη του οργανωμένου λιανεμπορίου στην Ευρώπη με περυσινές πωλήσεις 50,9 δισ. ευρώ.

Λειτουργεί 15.445 καταστήματα σε 16 χώρες, ενώ απασχολεί 325.848 υπαλλήλους. Εκτός από το οργανωμένο λιανεμπόριο, η πολυεθνική δραστηριοποιείται στους κλάδους ένδυσης, ειδών σπιτιού, στα οπτικά, ενώ λειτουργεί και αλυσίδα τουριστικών γραφείων. Γραφείο μεσιτών επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της Rewe για την ελληνική αγορά, το οποίο όπως τονίζει χρονολογείται από το 2002.
Η διοίκηση της πολυεθνικής, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες έχει αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα και με τις δύο αλυσίδες που διαθέτει, την Penny Μarket και τη Βilla. Η Penny Market είναι εκπτωτική αλυσίδα και ένας από τους βασικότερους ανταγωνιστές (ο άλλος είναι η Αldi) της Lidl. Σήμερα λειτουργεί περισσότερα από 5.000 καταστήματα στην Ευρώπη, ενώ οι περυσινές της πωλήσεις έφθασαν τα 10,2 δισ. ευρώ. Η Βilla είναι παραδοσιακή αλυσίδα λιανικής.
Η ανάπτυξή της επικεντρώνεται κατά βάση στην Αυστρία, όπου λειτουργεί 1.000 καταστήματα και στα Βαλκάνια με 400 σημεία πώλησης. Όσον αφορά την αλυσίδα cash&carry Selgros που ανήκει κατά 50% στον πολυεθνικό όμιλο (το υπόλοιπο του κεφαλαίου ελέγχεται από τον όμιλο Οtto), πηγές αναφέρουν ότι θεωρείται μάλλον απίθανο να μπει στην ελληνική αγορά, εξαιτίας των μικρών περιθωρίων ανάπτυξης που εμφανίζει ο κλάδος χονδρικής.
Στελέχη μεσιτικών γραφείων υποστηρίζουν ότι η σχετικά πρόσφατη διείσδυση του γερμανικού ομίλου στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία ήταν προάγγελος των επεκτατικών του σχεδίων για την Ελλάδα. Οι εντολές που έχουν πάρει από τη διοίκηση της πολυεθνικής στην Κολωνία αναφορικά με τις προδιαγραφές των ακινήτων που πρέπει να αναζητήσουν, αναφέρονται σε κτίρια εμβαδού από 800 τ.μ. έως και 2.500 τ.μ. Τα κτίρια εμβαδού έως και 1000 τ.μ. θα χρησιμοποιηθούν από την αλυσίδα Penny Market και τα μεγαλύτερα από την Βilla.
Την ίδια στιγμή τα στελέχη της μητρικής στην Κολωνία έχουν ζητήσει από τους μεσίτες με τους οποίους συνεργάζονται, τακτική ενημέρωση για τις εξελίξεις στο ελληνικό οργανωμένο λιανεμπόριο, ιδίως μετά την ανακοίνωση της Αldi ότι αποχωρεί από τη χώρα. Συν τοις άλλοις ζητούν εκτενείς αναφορές για τις συζητήσεις που έχει ξεκινήσει η διοίκηση της Aldi με εγχώριους ανταγωνιστές από το οργανωμένο λιανεμπόριο, προκειμένου να μεταβιβάσει τα ακίνητα που της ανήκουν.
Υπεύθυνος για το σύνολο των εγχώριων και διεθνών επιχειρησιακών μονάδων της πολυεθνικής Rewe είναι ο 54χρονος πρόεδρος του ομίλου, Alain Caparros. Σε πρόσφατη ομιλία του στα διευθυντικά στελέχη του ομίλου είπε ότι η περαιτέρω επέκταση θα προέλθει από την οργανική του ανάπτυξη στη Γερμανία, από εξαγορές αλλά και από περαιτέρω διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων του. 
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.