ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

New York Times: «Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στην Ελλάδα»

«Κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει» στην Ελλάδα, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, σε σχέση με τις επενδυτικές ευκαιρίες. Σύμφωνα με την εφημερίδα η κατάσταση, η οποία δεν ήταν ελκυστική τον τελευταίο καιρό, δείχνει να αντιστρέφεται...
«Η Ελλάδα ήταν το παιδί για το μαστίγωμα για το περισσότερο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων χρόνων. Αλλά τους τελευταίους μήνες η πρόθεση έχει αλλάξει και οι ξένοι επενδυτές "ψαρεύουν" κυρίως τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία» αναφέρουν οι New York Times σε εκτενές άρθρο με τίτλο: «Παράθυρο ευκαιρίας για την Ελλάδα και τους επενδυτές της».

Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά, η επικέντρωση στα τραπεζικά, μπορεί να προσφέρει κέρδη και στους δανειστές, αλλά και στο κράτος: «Οι δανειστές μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να ''καθαρίσουν'' τους ισολογισμούς τους με την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων - τα δάνεια σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών - και το κράτος μπορεί να ιδιωτικοποιήσει τις συμμετοχές του στις τράπεζες. Και οι δύο θα πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία, όσο ισχύει».

Παράλληλα, η εφημερίδα τονίζει την σημασία των αναδυόμενων αγορών, «δόλωμα» για τους υποψήφιους επενδυτές: «Οι επενδυτές πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι κοντά στον να ''στρίψει την γωνία'' μετά από χρόνια ύφεσης. Επίσης υπάρχουν λίγες ευκαιρίες για μεγάλα κέρδη στον υπόλοιπο κόσμο, δεδομένου ότι έχει ανθίσει ο ''έρωτας'' για τις αναδυόμενες αγορές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Αθήνα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να καθαρίσει τις τράπεζες της και να της ιδιωτικοποιήσει».

Τα Νέα
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.