ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΗΣ SHOWBIZ


Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να διεκδικεί μέρος  από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των μεγαλοοφειλετών, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Από τις πρώτες υποθέσεις που έφτασαν μέχρι το ..σφυρί, το Δημόσιο επιδίωκε να εισπράξει 11 εκατ. ευρώ για χρέη 96 εκατ. , αλλά στα ταμεία δεν εισέρρευσε ούτε ευρώ.

Σε κατασχέσεις και πλειστηριασμούς της ακίνητης περιουσίας επώνυμων μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Βίλες, οικόπεδα, εργοστάσια, αστικά ακίνητα, καταστήματα, αποθήκες, αγροτεμάχια πέρασαν στα χέρια του Δημοσίου και βγαίνουν στο σφυρί.

Η λίστα αποδεικνύει ότι για πρώτη φορά «βάζει χέρι» σε γνωστά και μη πρόσωπα και επιχειρήσεις που χρωστούν πάνω από 30 δις. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικούς μήνες το υπουργείο «είχε βγάλει στη σέντρα» πάνω από 6.000 μεγαλοοφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ. Μάλιστα υπήρξε και δεύτερη λίστα με 554 ιδιώτες και 1.105 εταιρείες που είχαν μπει στο στόχαστρο της Εφορίας.

Τα πρώτα έξι ακίνητα που εκλειστηριάστηκαν αφορούν οφειλέτες οι οποίοι συνολικά χρωστούν 95,1 εκατ.ευρώ, ενώ η αρχική αξία της ακίνητης περιουσία τους και τα έσοδα που προσδοκά το Δημόσιο ανέρχονται σε τουλάχιστον 11 εκατ.ευρώ.

Η πολυτελής βίλα του Λάκη Γαβαλά στη Μύκονο βγήκε στο σφυρί έναντι μόλις 960.000 ευρώ. Ωστόσο ο πλειστηριασμός ματαιώθηκε έπειτα από απαγόρευση εκποίησης από την Αρχή για το «ξέπλυμα» χρήματος.

Άγονος κρίθηκε και ο πλειστηριασμός για το διατηρητέο ακίνητο του Παν.Κουτσίκου, αφού δεν βρέθηκε κανείς να δώσει 800.000 ευρώ που ζητούσε το Δημόσιο.

Ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό Γιάννης Καρούζος χρωστά περί τα 14 εκατ.ευρώ και του έχουν γίνει κατασχέσεις ακινήτων που θα εκπλειστηριασθούν στις 27 Νοεμβρίου.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.