ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Χρωστάς στο Δημόσιο; «Παγώνουν» για 10 χρόνια οι τραπεζικοί σου λογαριασμοί..

Ούτε ένα, ούτε, δύο, ούτε τρία, αλλά για 10 χρόνια θα παγώνουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των φορολογουμένων με χρέη προς το Δημόσιο τα οποία...
θα χαρακτηριστούν ως «ανεπίδεκτα είσπραξης».
Αυτή είναι απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη που προβλέπει τη δέσμευση και την κατάσχεση κάθε ποσού που θα κατατίθεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πτωχών και των λοιπών οφειλετών του Δημοσίου, των οποίων τα χρέη δεν μπορούν να εισπραχτούν και θα μπουν στο «ράφι» για 10 χρόνια προτού διαγράφουν οριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπολογίζεται τα 40-45 από τα 62 δισ. ευρώ του συνόλου των ληξιπρόθεσμων χρεών που οφείλονται σήμερα στο Δημόσιο θα χαρακτηριστούν «ανεπίδεκτα είσπραξης».
Με την ίδια απόφαση μπλοκάρεται κάθε δυνατότητα των οφειλετών αυτών να πωλήσουν περιουσιακά στοιχεία που τυχόν θα αποκτήσουν στο μέλλον ή να εισπράξουν χρήματα από το Δημόσιο.
Η πώληση περιουσιακών στοιχείων ή η είσπραξη χρημάτων από το Δημόσιο θα επιτρέπεται μόνο υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδα θα διατεθούν για την ικανοποίηση των απαιτήσεων του Δημοσίου. Τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο τα οποία οφείλονται από φορολογούμενους που δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία ούτε χρηματικά ποσά στις τράπεζες θα «παγώνουν» για 10 χρονιά και θα αναβιώνουν κάθε φορά που θα διαπιστώνεται ότι οι εν λόγω οφειλέτες απέκτησαν κάποια ρευστότητα ή κάποιο περιουσιακό στοιχείο.
Τα όποια χρήματα εισπράξουν στο μέλλον μέσω των τραπεζικών λογαριασμών τους θα δεσμεύονται και θα κατάσχονται αυτόματα από την Εφορία. Το ίδιο θα συμβαίνει και με όποια περιουσιακά στοιχεία αποκτήσουν στο μέλλον.
Πηγή: ANT1

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.