ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Χειμώνας στην Google και πλέκουμε κασκόλ!

Σήμερα, 21 Δεκεμβρίου, η Google γιορτάζει την πρώτη ημέρα του χειμώνα με ένα doodle στο οποίο δύο χέρια πλέκουν ένα κασκόλ
Το κασκόλ είναι τέτοιο που σχηματίζει την...
λέξη google με τα χρώματα και τα γράμματά της.
Το Χειμερινό Ηλιοστάσιο σηματοδοτεί την καρδιά του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο του πλανήτη μας. Η ημέρα έχει την μικρότερη διάρκεια του έτους και η νύχτα τη μεγαλύτερη.

Ο ήλιος φαίνεται να απέχει τη μέγιστη απόσταση από τον βόρειο πόλο οπότε και μένει λιγότερο χρόνο στον ουρανό. Το αντίθετο ακριβώς συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο όπου αυτή η ημέρα αποτελεί την καρδιά του καλοκαιριού και ονομάζεται Θερινό Ηλιοστάσιο.
Ο χειμώνας τελειώνει κατά την εαρινή ισημερία στις 21 Μαρτίου στο Βόρειο ημισφαίριο και στις 21 Σεπτεμβρίου στο Νότιο.
Στην μετεωρολογία μετρούνται συμβατικά οι μήνες Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος για το Βόρειο Ημισφαίριο και Ιούνιος, Ιούλιος και Αύγουστος για το Νότιο.

Η 21η Δεκεμβρίου είναι η μέρα που συμβολίζει το Χειμερινό Ηλιοστάσιο, δηλαδή η νύχτα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια της κατά τη διάρκεια του 24ωρου. Από την 22η Δεκεμβρίου και μετά, η μέρα ανακτά σιγά σιγά τις ώρες του και παραγκωνίζει το νύχτα. Στην αστρολογία, σημεία που φτάνουν στο αποκορύφωμα τους, συμβολίζουν περιόδους που κάτι θα τελειώσει και κάτι νέο θα αρχίσει, θανάτου και αναγέννησης.

Θα μπορούσε λοιπόν να θεωρηθεί ότι η μέρα για την ανθρωπότητα συμβολίζει μια τελματώδη κατάσταση που φτάνει στο αποκορύφωμα της και από κει και μετά, μπαίνει σε μια φάση ανάκαμψης και σταδιακής ανόδου.

Τη μέρα αυτή, ο Ήλιος βρίσκεται στην κοντινότερη από ποτέ απόσταση του από τη Γη, γεγονός που μπορεί να φέρει έντονα φυσικά φαινόμενα, που να σχετίζονται με τη φωτιά και τη θερμότητα, καθώς εκπέμπει ενεργειακά σωματίδια και ακτινοβολία σε ποσοστό μεγαλύτερο του κανονικού.

sigmalive.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.