ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο εκβιασμός της τρόικας: Κάντε πλειστηριασμούς και βρείτε νέα σπίτια σε όσους τα χάσουν!

Σκληραίνουν ξαφνικά τη στάση τους οι δανειστές και απαιτούν άρση των πλειστηριασμών για την α’ κατοικία, χωρίς να νοιάζονται για το κόστος. 

Αφού πρώτα αποφάσισαν να μην επιστρέψουν στην Αθήνα στις αρχές της νέας εβδομάδας όπως ήταν προγραμματισμένο, τώρα καλούν την κυβέρνηση να... βρει σπίτια σε όσους τα χάσουν.

Στη νέα σύσκεψη που έγινε το πρωί του Σαββάτου υπό τον πρωθυπουργό αποφασίστηκε πως η κυβέρνηση θα επιμένει στη θέση της για προστασία της πρώτης κατοικίας, αλλά πως δε θα καλύψει, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, των «μπαταχτσήδων και όσων δεν πληρώνουν ενώ μπορούν».

Όμως η τρόικα «στυλώνει» τα πόδια και απαιτεί πλήρη άρση των πλειστηριασμών, χωρίς κανένα πλαφόν προστασίας. 

Η ένταση που παραδέχτηκε το υπουργείο Οικονομικών πως υπήρξε στην προχθεσινή τηλεδιάσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με τους Όλι Ρεν, Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν αποτυπώνεται και από τους διαλόγους που αποκαλύπτει το Έθνος της Κυριακής, σύμφωνα με το οποίο, οι δανειστές κάλεσαν την κυβέρνηση να βρει σπίτια για όσους μείνουν άστεγοι!

«Αν θέλετε να κάνετε κοινωνική πολιτική, βρείτε καταλύματα σε όσους χάσουν τα σπίτια τους», διεμήνυσαν.

Αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, σύμφωνα με το Mega, ακόμη και για μονομερή αντίδραση, να επεκτείνει δηλαδή το ισχύον καθεστώς για το πάγωμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας είτε για έξι μήνες είτε για ένα χρόνο.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.