ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πύργος: Ξεκίνησε η αποκομιδή των απορριμάτων - Ισχνές αντιδράσεις κατοίκων στο Φραγκαπήδημα

Και πάλι εντάσεις δημιουργήθηκαν χθες το μεσημέρι, στο νέο χώρο που παρέλαβε από τη Μητρόπολη Ηλείας και Ωλένης ο δήμος του Πύργου, στον οποίο θα μπορούσε να εναποθέσει τα απορρίμματα και να ξεκινήσει διαδικασίες για...
την εγκατάσταση του δεματοποιητή. Λίγες ώρες μετά την υπογραφή της έκτακτης ανάγκης από τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλο Γεωργιάδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Χαράλαμπο Καφύρα, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής συγκεντρώθηκαν στο σημείο και δεν επέτρεψαν στα μηχανήματα και τον εργολάβο να περάσουν.

Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις δεν έλειψαν οι λογομαχίες μεταξύ κατοίκων και των αντιδημάρχων, Βασίλη Παναγόπουλου και Παναγιώτη Φραγκαντώνη που βρέθηκαν στο σημείο δεχόμενοι τις αντιδράσεις των κατοίκων για εναπόθεση των σκουπιδιών στο συγκεκριμένο χώρο. Η συγκεκριμένη έκταση βρίσκεται κάποια μέτρα πίσω από τις κεραίες στο Φραγκαπήδημα και την οποία παραχώρησε η Μητρόπολη στον δήμο του Πύργου.

Και η αστυνομία

Για ακόμα μια φορά η αστυνομία επενέβη στο θέμα των σκουπιδιών του δήμου Πύργου, με τον Αστυνομικό Διευθυντή, Ταξίαρχο, Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τους επιτελείς του να προσπαθούν να συζητήσουν με τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί εκεί. Υπό την απειλή των συλλήψεων, τα αίματα άναψαν ακόμα περισσότερο και οι κάτοικοι εξαγριωμένοι, ζητούσαν την παρέμβαση του Εισαγγελέα. Από την πλευρά της η δημοτική αρχή Πύργου, τονίζει πως είναι καθ' όλα νόμιμη στις ενέργειές της ενώ ακόμα και στην ένσταση των κατοίκων για εναπόθεση σκουπιδιών μέσα σε δασική έκταση, πηγές του δήμου επισημαίνουν πως, πρόκειται για περίπτωση έκτακτης ανάγκης και το σημείο αφορά έναν χώρο που δεν προσβάλλει κάποιον, με δεδομένο πως είναι αρκετά μακριά από κατοικημένη περιοχή.

Αποχώρησαν τα μηχανήματα

Μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με τους κατοίκους, τα μηχανήματα του δήμου και τα φορτηγά του εργολάβου αποχώρησαν από το σημείο, με τους κατοίκους να εμένουν στη θέση τους, τονίζοντας πως δεν θα αφήσουν να γίνει η εναπόθεση σκουπιδιών στο Φραγκαπήδημα, με δεδομένο πως η συγκεκριμένη περιοχή είναι αφενός μεν «παρθένα» καθώς ουδέποτε λειτουργούσε χωματερή εκεί και αφετέρου πρόκειται για αναδασωτέα έκταση.

Δασική η έκταση

Σύμφωνα με αποκλειστικές πηγές της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», υπάλληλοι του δασαρχείου βρέθηκαν χθες στο χώρο ύστερα από καταγγελίες των κατοίκων, πραγματοποιώντας αυτοψία. Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν πως η έκταση που προτίθεται ο δήμος του Πύργου να εναποθέσει σκουπίδια είναι δασική χαρακτηρισμένη αναδασωτέα και η εναπόθεση σκουπιδιών σε τέτοιους χώρους απαγορεύεται από το νόμο.

Να σημειωθεί πως σήμερα αναμένονται νέες εξελίξεις στο θέμα των σκουπιδιών, καθώς οι κάτοικοι τονίζουν πως περιμένουν την απάντηση του Δασαρχείου Πύργου για το αν έχει το δικαίωμα ο δήμος να κάνει την εναπόθεση των σκουπιδιών στο συγκεκριμένο χώρο, ενώ επεσήμαναν πως σε περίπτωση που η απάντηση είναι αρνητική για τη δημοτική αρχή, τότε δεν θα επιτρέψουν να γίνει η διαμόρφωση του χώρου αλλά ούτε και η εναπόθεση των απορριμμάτων στο σημείο.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.