ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τουρκία: Επίκειται σύλληψη και του υιού Ερντογάν;

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Τουρκία, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου δωροδοκίας στο οποίο φέρονται να... εμπλέκονται πρόσωπα του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου... Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι επίκειται και η σύλληψη του γιου του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να αντιμετωπίσει κατηγορίες για διαφθορά.

Και αυτό την ώρα που αναμένευαι η κρίσιμη συνάντηση του Ερντογάν με τον πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη χώρα. Μολονότι πάντως ο Τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για «βρόμικη επιχείρηση» εναντίον του, καταγγέλλοντας απόπειρα αποσταθεροποίησης της χώρας, φήμες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Η Τουρκία πάντως βρίσκεται πλέον σε ένα... σταυροδρόμι εξελίξεων, με μία σκληρή «μάχη εξουσίας» να μαίνεται ανάμεσα στον Ερντογάν και τον πανίσχυρο χότζα αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος εκπροσωπεί το λεγόμενο «πολιτικό ισλάμ». Ο Γκιουλέν στήριζε εδώ και 20 χρόνια όλες τις κυβερνήσεις στην Τουρκία και η σύγκρουσή του με τον κ. Ερντογάν έχει να κάνει με τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου του 2014 με διαφαινόμενο «εκλεκτό» του κινήματος Αμτουλάχ Γκιούλ.
imerisia.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.