ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Μελέτη για αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς

Στην τελική ευθεία μπαίνει πλέον η εξαγγελθείσα αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς. Όπως πληροφορείται ο «Φ», η μελέτη αναδιοργάνωσης της Ε.Φ. έχει ολοκληρωθεί από τους επιτελείς του ΓΕΕΦ.
Ο αρχηγός του ΓΕΕΦ, αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, με άλλους υψηλόβαθμους αξιωματικούς, παρουσίασαν τη μελέτη στο επιτελείο του υπουργείου Άμυνας και τον ίδιο τον Υπουργό. Ανάμεσα σε άλλα, προβλέπονται σημαντικές αλλαγές που αφορούν στη δομή της Ε.Φ. σε διάφορα επίπεδα.

Μια από τις πιο σημαντικές πρόνοιες των αλλαγών που προωθούνται, έχει σχέση με το ποσοστό στελέχωσης συγκεκριμένων στρατιωτικών μονάδων που έχουν να διαδραματίσουν καθοριστικό και σημαντικό ρόλο στα επιχειρησιακά σχέδια της Εθνικής Φρουράς. Αρμόδια πηγή εξήγησε στον «Φ» ότι με την υλοποίηση της μελέτης για αναδιοργάνωση, στις συγκεκριμένες μονάδες το ποσοστό στελέχωσης θα πλησιάζει το 100%.

Η μελέτη, μετά από οδηγίες του υπουργού Άμυνας Φώτη Φωτίου, θα παρουσιαστεί και στους βουλευτές-μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Άμυνας και στη συνέχεια θα κατατεθεί για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο. Σε περίπτωση που τα κοινοβουλευτικά κόμματα ζητήσουν ενημέρωση, υπάρχει η πιθανότητα να γίνει ξεχωριστή συνάντηση με εκπροσώπους κάθε κόμματος. Στόχος του υπουργείου Άμυνας είναι το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Ιανουάριο η μελέτη για αναδιοργάνωση της Ε.Φ. να έχει εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Σημειώνεται ότι με την πλήρη εφαρμογή των προνοιών της μελέτης για αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, θα διαφανεί κατά πόσον είναι εφικτό να μειωθεί η στρατιωτική θητεία.

Πέραν από τη μελέτη για αναδιοργάνωση της Ε.Φ., το ΓΕΕΦ επίσης έχει ολοκληρώσει και την ετοιμασία νέων επιχειρησιακών σχεδίων που αφορούν διαφορετικά σενάρια αντιμετώπισης κρίσεων.

Τα συγκεκριμένα σχέδια αναμένεται να αποσταλούν εντός των επόμενων ημερών και στα συναρμόδια Υπουργεία για παρατηρήσεις, και ακολούθως να υποβληθούν για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

philenews.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.