ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Καταδίκη για τη χειροδικία σε βάρος του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου – Πιέστηκε να μην παραιτηθεί ο Μ. Αλεφαντινός

Την καταδίκη του για το περιστατικό χειροδικίας σε βάρος του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Μίνωα Αλεφαντινού εκφράζει σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του φορέα, το οποίο συζήτησε το θέμα που προέκυψε μετά την...
επίθεση το πρωί του Σαββάτου στο γραφείο του προέδρου.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος του Λ.Τ. εξέφρασε την πρόθεσή του να καταθέσει την παραίτησή του από τη θέση του, ωστόσο τα μέλη του Δ.Σ. του ζήτησαν να μην επιμείνει στην απόφασή του, με δεδομένο ότι σε εξέλιξη βρίσκονται πολλά μεγάλα και ανοιχτά θέματα, για τα οποία θα δημιουργούνταν ζήτημα εάν παρέμενε ακέφαλος ο φορέας. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι του Λιμενικού Ταμείου εκφράζοντας τα αισθήματα αλληλεγγύης τους προς τον κ. Αλεφαντινό, κατέθεσαν επιστολή στην οποία του ζητούν να μην παραιτηθεί από το αξίωμα του, αναφέροντας τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Αλεφαντινός σε δήλωσή του εκφράζει την αγανάκτησή του, κάνει λόγο για «την αδιαφορία των πολλών και την ανοχή των υπολοίπων, που επιτρέπουν την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων» και τονίζει αναλυτικά:

«Σαν Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου εκφράζω την αγανάκτησή μου για τη συμπεριφορά ανθρώπων που με κάθε αθέμιτο μέσο, ακόμα και τη βία, θεωρούν ότι υπερασπίζονται τα ατομικά και μόνο συμφέροντά τους πάντα βέβαια εις βάρος των πολλών άρα και του τόπου τους. Πρέπει επιτέλους το Ρέθυμνο να αποβάλει το στίγμα της πολιτείας της ανοχής και της συνενοχής. Η αδιαφορία των πολλών και η ανοχή των υπολοίπων επιτρέπουν να εκδηλώνονται αυτά τα φαινόμενα.

Πρέπει, η κοινωνία του τόπου μας, μαζί με το πολιτικό προσωπικό της, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αποβάλουν από τους κόλπους τους πρόσωπα και συμπεριφορές που κρατούν τον τόπο όμηρο μικροσυμφερόντων και πρακτικών που παραπέμπουν σε άλλες κοινωνίες και άλλες εποχές και που θα στέκονται πάντα εμπόδιο στην εξέλιξή της.

Ευχαριστώ από καρδιάς τους ανθρώπους του Λιμενικού Ταμείου για τη βοήθειά τους όλα αυτά τα χρόνια, είναι και παραμένουν οικογένειά μου και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους».

Το επεισόδιο σε βάρος του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου, Μίνωα Αλεφαντινού με «πρωταγωνιστή» επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στην παραλία σημειώθηκε το πρωί του περασμένου Σαββάτου μέσα στο γραφείο του προέδρου στο κτήριο «Δελφίνι». Αφορμή για τη χειροδικία σε βάρος του κ. Αλεφαντινού ήταν το γεγονός ότι ο επιχειρηματίας ενοχλήθηκε από απόφαση του Λ.Τ., σχετικά με την άρνηση μίσθωσης δημοτικού κτηρίου, που θεωρεί ότι τον θίγει.

Ο κ. Αλεφαντινός δεν υπέβαλε μήνυση, ενώ μετά το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, σήμερα αναμένεται να γίνει και ενημέρωση της δημοτικής ομάδας του Γιώργου Μαρινάκη.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ

Στο ψήφισμα του, το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου αναφέρει:

«Στην έκτακτη συνεδρίαση που έγινε σήμερα 17 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 13:30, με συμμετοχή του συνόλου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και εκπροσώπου των εργαζομένων, έγινε εκτενής ενημέρωση από τον Πρόεδρο αυτού κο Μίνωα Αλεφαντινό, για το συμβάν που έλαβε χώρα στα γραφεία του ΔΛΤΡ το πρωί του Σαββάτου 14 Δεκεμβρίου 2013 που είχε ως αποτέλεσμα τη βιαιοπραγία και πρόκληση σωματικής βλάβης κατά του Προέδρου.

Το Δ.Σ. μετά από διαλογική συζήτηση και τοποθέτηση όλων των μελών

Ομόφωνα,

1. ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ την απαράδεκτη πράξη βίας κατά του Προέδρου και κατ’ επέκταση του θεσμού που υπηρετεί. Θεωρεί δε ότι η πράξη αυτή στρέφεται κατά του συνόλου του Δ.Σ.

2. ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ στον Πρόεδρό του και συμφωνεί και επικροτεί τους χειρισμούς του που απορρέουν από αποφάσεις του Δ.Σ.

3. ΖΗΤΑ από τον Πρόεδρο να αποσύρει οποιαδήποτε σκέψη παραίτησης του και όλοι μαζί να συνεχίσουμε το παραγωγικό έργο του ΛΤ.

4. ΣΥΣΣΩΜΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ και θα βρίσκεται απέναντι σε οποιοδήποτε ατομικό ή συλλογικό συμφέρον που δεν εξυπηρετεί το συλλογικό, κοινό καλό.

ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Πατεράκης Εμμανουήλ, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ρεθύμνης, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΛΤΡ.
Δασκαλάκης Φραγκίσκος, Λιμενάρχης Ρεθύμνου.
Νίνος Νικόλαος, Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου.
Μαλάς Άγγελος, Δημοτικός Σύμβουλος Ρεθύμνου.
Τζανακάκη – Μαμαλάκη Γεωργία, Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αγίου Βασιλείου.
Καπετανάκης Ευάγγελος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αγίου Βασιλείου.
Τζανιδάκης Εμμανουήλ, Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίου Βασιλείου.
Καλυβιανάκης Εμμανουήλ, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μυλοποτάμου.
Καφφάτος Γεώργιος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μυλοποτάμου.
Νύκταρης Ιωάννης, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Μυλοποτάμου».

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ Μ. ΑΛΕΦΑΝΤΙΝΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Τη στήριξή τους στο πρόσωπο του Μ. Αλεφαντινού εκφράζουν με επιστολή τους και οι εργαζόμενοι του Λιμενικού Ταμείου που αναφέρουν:

«Το προσωπικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου, εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για το περιστατικό βίας που σημειώθηκε μέσα στα γραφεία της υπηρεσίας την 14η Δεκεμβρίου 2013 και επί τη συζήτηση θέματος απτόμενου των αντικειμένων του, κατά του προσώπου του Προέδρου. Βρίσκεται στο πλευρό του Προέδρου και θεωρεί ότι το πλήγμα τέθηκε κατά του κύρους της υπηρεσίας και του θεσμικού ρόλου που επιτελεί. Επί του φυσικού προσώπου του κυρίου Αλεφαντινού υποβάλλεται ο σεβασμός μας για τις, κατά του προσωπικού του χρόνου, πολλές επιπλέον ώρες εργασίας και τα αληθινά αισθήματα αφοσίωσης που έχει καταθέσει επί 5 σχεδόν έτη και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση του προσώπου της υπηρεσίας ως ισχυρού, άρρηκτου και αποτελεσματικού.

Πέραν τούτου θεωρεί ότι το σημαντικότερο όλων είναι η διατήρηση της σταθερής λειτουργίας της υπηρεσίας εφόσον:

Σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη πολύ σημαντικά έργα, μελέτες και προγραμματισμοί η πορεία των οποίων εάν διασαλευθεί θα υπάρξουν σημαντικότατες αρνητικές επιπτώσεις για την υπηρεσία και κατά συνέπεια για την πόλη και το νομό. Ενδεικτικά αναφέρουμε: αίτηση ανάκλησης της 218/2012 απόφασης Διϋπουργικής Επιτροπής για τη μεταφορά του λιμανιού Ρεθύμνου στο ΤΑΙΠΕΔ, υπογραφή σύμβασης μελέτης προβλήτα κρουαζιέρας, κατακύρωση διαγωνισμού βελτίωσης της γέννεσης του προσήνεμου μόλου στο λιμάνι Ρεθύμνου, διαγωνισμός έργου αποκατάστασης της θωράκισης στη ρίζα του προσήνεμου μόλου λιμένος Ρεθύμνου, αναμόρφωση και αισθητική βελτίωση των χώρων του Ενετικού λιμανιού Ρεθύμνου, κατάθεση τεχνικού φακέλου στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την αδειοδότηση υδατοδρομίου, υποβολή αιτήματος νομιμοποίησης λιμενικών εγκαταστάσεων νομού Ρεθύμνου, εκτέλεση έργου βελτίωσης της θωράκισης του προσήνεμου μόλου λιμένα Αγίας Γαλήνης, εκτέλεση προμήθειας ολοκληρωμένου συστήματος ασφαλείας κατά κώδικα ISPS. Σε αυτά δεν περιλαμβάνεται η συνήθης λειτουργία του ΔΛΤΡ η οποία απαιτεί τακτική σύγκλιση συμβουλίων και καθημερινή αυτοπρόσωπη παρουσία του Προέδρου στην υπηρεσία.

Ως εκ τούτου, το προσωπικό του ΔΛΤΡ ζητά από τον Πρόεδρο αυτού, να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του, αναλογιζόμενος την σπουδαιότητα του ρόλου του στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Ρεθύμνης, στην πόλη και στο νομό του Ρεθύμνου και στα διαμορφούμενα ήθη αυτών».

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.