ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι εγγυημένη»

Το μήνυμα πως η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα είναι εγγυημένη, οι τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί, έχουν γίνει ριζικές μεταρρυθμίσεις...
έχει εφαρμοστεί το δίκαιο για την ανταγωνιστικότητα και πως δεν υπάρχουν πλέον εμπόδια για τις επιχειρήσεις, με το νομικό πλαίσιο για την παροχή αδειών να έχει εκσυγχρονιστεί, στέλνει προς τους ξένους εν δυνάμει επενδυτές, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, μέσα από σημερινή συνέντευξή του στην αυστριακή, μεγάλης κυκλοφορίας, εφημερίδα «Κουρίρ».

Στη συνέντευξη, με τίτλο «Το 2014 οι Έλληνες θα απαντήσουν: Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον», ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει πως, με βάση την τελευταία πρόβλεψη, η χώρα θα βγει από το μηχανισμό στήριξης στα τέλη του 2014.

«Εργαζόμαστε σκληρά για αυτό και βλέπουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις μας έχουν αποτέλεσμα, θέλουμε να εκπληρώσουμε όλα τα κριτήρια της ΕΕ, αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον, αυτή είναι η μάχη της γενιάς μας, δεν θέλουμε να παραμείνουμε στην κρίση, θέλουμε να κερδίσουμε, πρέπει να διορθώσουμε παλιά λάθη και να οικοδομήσουμε την εμπιστοσύνη σε μια νέα Ελλάδα», αναφέρει ο υπουργός, για να συμπληρώσει:

«Γνωρίζουμε τους κανόνες του παιχνιδιού της ΕΕ: στη Βόρεια Ευρώπη λένε ότι ο Νότος σπαταλάει τα χρήματά τους, στο Νότο οι άνθρωποι λένε ότι οι μισθοί τους μειώνονται εξαιτίας της Γερμανίας και άλλων χωρών, αλλά τίποτε από τα δύο δεν ισχύει -είμαστε όλοι πολίτες της ΕΕ, βάζουμε σε τάξη τα δημοσιονομικά μας και η ΕΕ είναι μια κοινότητα αλληλεγγύης».

Αναφερόμενος στη δημοσιονομική περίοδο 2014-2020, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας επισημαίνει πως η λέξη- κλειδί για την Ελλάδα είναι ο στοχευμένος προσανατολισμός στις μεταρρυθμίσεις και την ανάπτυξη, ενώ για την ΕΕ, η αλληλεγγύη μέσω των Ευρωπαϊκών Ταμείων, που βοηθούν στην επίλυση της κρίσης.

«Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με τον επίτροπο Γιοχάνες Χαν για την Ελλάδα, η οποία εφαρμόζει τα κοινοτικά προγράμματα στο μέγιστο βαθμό και βρίσκεται στην τέταρτη θέση μεταξύ των χωρών της ΕΕ ως προς την απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων», προσθέτει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. 

Απαντώντας σε ερώτηση για την αξιοποίηση των πόρων της ΕΕ τα επόμενα χρόνια, ο Έλληνας υπουργός παρατηρεί πως υπήρξαν διοικητικά προβλήματα σχετικά με την αποτελεσματική αξιοποίηση τους, μετά ακολούθησε το «κούρεμα», αλλά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών η κατάσταση βελτιώθηκε και οι προτάσεις για την επόμενη περίοδο είναι ήδη στις Βρυξέλλες.

Θα διοχετευτούν περισσότεροι πόροι της ΕΕ απευθείας στις περιφέρειες (το 35% των κοινοτικών πόρων αντί του έως τώρα 22%), αναφέρει και προσθέτει ότι απόλυτη προτεραιότητα έχει η επιδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ οι κοινοτικοί πόροι αξιοποιούνται, επίσης, για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Τέλος, ως προς το εάν η Ελλάδα χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σημειώνει πως είναι πολύ νωρίς για να απαντηθεί, αναφέρει πως γίνονται συνομιλίες με την τρόικα και το Eurogroup για την εφαρμογή των όρων και των προγραμμάτων, εκτιμά πως μπορεί να επιδειχθούν θετικά αποτελέσματα στη μείωση του χρέους, και επισημαίνει ότι στα τέλη του 2014, που τότε λήγει το πρόγραμμα για τη μείωση του χρέους, υπάρχει ο στόχος επιστροφής στις χρηματαγορές.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.