ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Η Περιφέρεια Αττικής ενισχύει οικονομικά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μετά από σχετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού, εγκρίθηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του Συνεδρίασης, η... σκοπιμότητα για την οικονομική ενίσχυση της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Δεκτές έγιναν και οι δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν αντίστοιχα από τον επικεφαλής της παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», κ. Γιάννη Μανουσογιαννάκη, και την Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών, κ. Άννα Παπαδημητρίου - Τσάτσου, σύμφωνα με τις οποίες πρέπει:

1. Να υπάρξει μέριμνα, ώστε να μπορούν οι πολίτες να παρακολουθούν δωρεάν ή με πολύ μικρό τίμημα θεατρικές παραστάσεις ή εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο θέατρο, με ιδιαίτερη έμφαση στους εργαζόμενους και στη νεολαία

2. Να συμμετέχει στη Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ο εκάστοτε Περιφερειάρχης Αττικής, με αναπληρωτή του τον εκάστοτε Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, στην εισήγησή του τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Τον Απρίλιο του 2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τους όρους της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Πειραιά, Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Περιφέρειας Αττικής για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Με την Προγραμματική Σύμβαση καθορίστηκε το πλαίσιο λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου.

Σήμερα ζητώ την καταρχήν έγκριση σκοπιμότητας για τη συμβολή της Περιφέρειας με το ποσό των 500.000 ευρώ.

Για την εκταμίευση του ποσού αυτού είναι αυτονόητο πως θα ακολουθήσουν και άλλες αποφάσεις, όπως είναι η τροποποίηση του Προϋπολογισμού, η τροποποίηση των όρων της Σύμβασης, καθώς και η συνεργασία με το Δήμο Πειραιά για την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων που θα διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.