ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αδιέξοδο για τους πλειστηριασμούς-Ο Στουρνάρας στο Μαξίμου..

Αδιέξοδο για τους πλειστηριασμούς-Ο Στουρνάρας στο ΜαξίμουΜονομερώς θα καταθέσει απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση την τροπολογία..
για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς,καθώς υπήρξε πρόοδος στις διαπραγματεύσεις όμως δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των δανειστών.
Μάλιστα, ενώ ήταν προγραμματισμένη νέα συνάντηση του Κωστή Χατζηδάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, αυτή τελικά δεν έγινε.
Οι εκπρόσωποι των πιστωτών θα επιστρέψουν τον Ιανουάριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πολ Τόμσεν,  αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών μετά το τέλος της συνάντησης με τον Γιάννη Στουρνάρα, δήλωσε «καταγράψαμε κάποια πρόοδο, θα επιστρέψουμε το Γενάρη». Την ίδια στιγμή, κυβερνητικοί κύκλοι μετά τη συνάντηση Στουρνάρα-τρόικα εξέφραζαν την αισιοδοξία τους ότι το Eurogroup της Τρίτης θα ανάψει το "πράσινο φως" για τη  δόση.

Νωρίτερα μετά το τέλος της συνάντησης του κ. Χατζηδάκη με τους επικεφαλής της τρόικας, υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης τόνισε: "Ήρθαν αρκετά βήματα πιο κοντά στις δικές μας θέσεις αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε συμφωνία. Υπάρχουν θέματα προς συζήτηση και η συνάντηση θα επαναληφθεί το βράδυ".
Ο ίδιος παράγοντας διευκρίνισε ότι στη σύσκεψη μετείχαν και εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδος οι οποίοι παρέθεσαν στοιχεία για τις επιπτώσεις των εναλλακτικών σεναρίων που συζητώνται στο τραπεζικό σύστημα.
Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης βρίσκεται το μεταβατικό στάδιο που θα ισχύσει για το 2014 αναφορικά με τους πλειστηριασμούς και τα κριτήρια για την παράταση του καθεστώτος αναστολής. Έχει συμφωνηθεί η διατήρηση του «νόμου Κατσέλη» καθώς και η εφαρμογή μόνιμου συστήματος εξωδικαστικής διαμεσολάβησης από το 2015 με βάση το Ιρλανδικό μοντέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι πλέον να κατατεθεί τροπολογία για το θέμα των πλειστηριασμών μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όμως δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο να έρθει το θέμα στη βουλή με πράξη νομοθετικού περιεχομένου

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.