ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σε βαθμό κακουργήματος οι διώξεις που ασκήθηκαν στους 2 τσαντάκηδες..

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν από την Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου σε βάρος των δύο δραστών ηλικίας 46 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για πέντε αρπαγές...
τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες της περιοχής μας και μία κλοπή μοτοσικλέτας! 

Και οι δύο δράστες στην προσπάθεια τους να αφαιρέσουν τις τσάντες, παρέσυραν και τραυμάτισαν δύο γυναίκες! 

Η σύλληψη των δύο δραστών, για τους οποίους σχηματίστηκαν ξεχωριστές δικογραφίες, έγινε από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ενώ στην υπόθεση του 46χρονου φέρεται να εμπλέκεται και ένα ακόμη άτομο ο οποίος αναζητείται ως ο συνεργός του. 

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία και οι δύο δράστες αν και δρούσαν ξεχωριστά, ακολουθούσαν την ίδια μέθοδο. Χρησιμοποιώντας δίκυκλα μοτοποδήλατα προσέγγιζαν τα θύματα τους και προτού αυτά αντιληφθούν τι πρόκειται να γίνει και αντιδράσουν τους άρπαζαν τις τσάντες που κρατούσαν.

Οι δράστες επέλεγαν συνήθως γυναίκες που κινούνταν πεζές και οι οποίες είχαν την τσάντα τους στην εξωτερική πλευρά (προς τον δρόμο) κρεμασμένη.

Πιο συγκεκριμένα, ο 46χρονος κατηγορείται ότι διέπραξε δύο αρπαγές τσαντών στην πόλη της Ρόδου, για τις οποίες μάλιστα χρησιμοποίησε … κλεμμένη μοτοσικλέτα!

Το όχημα το αφαίρεσε πριν από περίπου δέκα ημέρες από την πόλη της Ρόδου και αφού αλλοίωσε τα εξωτερικά χαρακτηριστικά στοιχεία έπιασε … δουλειά!

Στις 4 Ιανουαρίου το απόγευμα επιβαίνοντας στο κλεμμένο δίκυκλο το οποίο οδηγούσε ο συνεργός του που αναζητείται, άρπαξε από 47χρονη μία τσάντα που περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Η εν λόγω τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα και μέρος των χρημάτων, βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην 47χρονη.

Ο ίδιος και στις 7 Ιανουαρίου το απόγευμα οδηγώντας μόνος του αυτή τη φορά, το κλεμμένο δίκυκλο άρπαξε την τσάντα 43χρονης, η οποία όταν αντιστάθηκε την έριξε στο οδόστρωμα και την τραυμάτισε ελαφρά.

Σε ό,τι αφορά τον 28χρονο, αυτός φέρεται να διέπραξε προχθές το πρωί τρεις αρπαγές τσαντών από πεζές γυναίκες, μία από τις οποίες, ηλικίας 47 ετών, την παρέσυρε και την έριξε στο έδαφος με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό της. Και στις τρεις περιπτώσεις ο δράστης οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα. 

Η σύλληψη των δύο ανδρών, οι οποίοι είναι γνωστοί στις διωκτικές αρχές της περιοχής μας έγινε από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και εν συνεχεία προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ο μεν 46χρονος στις 7 Ιανουαρίου 2014 το βράδυ και ο δε 28χρονος την επόμενη μέρα το μεσημέρι, όπου κατά την εξέτασή τους αναγνωρίστηκαν ανεπιφύλακτα από τις παθούσες.

Τα δίκυκλα που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκαν.

Ο 46χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε προχθές το απόγευμα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, και ο 28χρονος χθες το μεσημέρι και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία και κλοπή.

Και οι δύο κρατούνται προκειμένου να προετοιμάσουν τις εξηγήσεις που θα δώσουν στην ανακρίτρια Ρόδου.

Ενδεικτικές - χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή…τσαντάκηδων

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο του κοινωνικού και προληπτικού της ρόλου υπενθυμίζει τις ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια των γυναικών με στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις ευκαιρίες να καταστούν θύματα αρπαγής τσάντας:

• Να δείχνετε αυτοπεποίθηση όταν περπατάτε μόνη στο δρόμο

•Μετά τη δύση του ηλίου, εάν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με τα πόδια σε σκοτεινές περιοχές, φροντίστε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικές

• Να φροντίσετε να μείνετε μακριά από στενά σοκάκια ή σκοτεινούς δρόμους

• Βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και κρατάτε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου 

• Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά

• Μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια φωνάζοντας, αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας πάρει την τσάντα

• Εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να συγκρατήσετε την τσάντα, σκεφθείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πιο πολύτιμα αγαθά

• Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου δράστη και του μεταφορικού μέσου, αν έχει χρησιμοποιηθεί τέτοιο

• Προστατέψτε καλά τις τσάντες και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός

• Καταγγείλετε το γεγονός στην Αστυνομία
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.