ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Διεθνής καταδίκη της Ρωσίας για τις εξαφανίσεις Τσετσένων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα καταδίκασε την Πέμπτη τη Ρωσία υποχρεώνοντάς την να...καταβάλει κατ' εκτίμηση 1,9 εκατομμύρια ευρώ ως αποζημίωση στις οικογένειες Τσετσένων που εξαφανίστηκαν με υπαιτιότητα, όπως αναφέρει το δικαστήριο, των ρωσικών δυνάμεων κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας.

Το δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφασης ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Μόσχας δεν υποστήριξε με πειστικό τρόπο ότι δεν φέρει ευθύνη για τις εξαφανίσεις 36 ανδρών κατά τη διάρκεια της περιόδου μεταξύ του 2000 και του 2006. Το δικαστήριο είπε επίσης ότι οι καταγγέλλοντες παρουσίασαν αξιόπιστα στοιχεία ότι μέλη των οικογενειών τους έπεσαν θύματα απαγωγής και ότι μετά τις εξαφανίσεις δεν είχαν καμία απολύτως επικοινωνία με τους συγγενείς τους.

Η Ρωσία έχει κριθεί ένοχη από το δικαστήριο και για άλλες σοβαρές παραβιάσεις βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων που αφορούν τις ενέργειες των δυνάμεων της κατά τη διάρκεια της πολύχρονης τσετσενικής σύγκρουσης. 

Οι επιπτώσεις από αυτόν τον αιματηρό πόλεμο συνεχίζουν να είναι αισθητές και σήμερα σε ολόκληρη τη Ρωσία με διαδοχικές βομβιστικές επιθέσεις στην περιοχή παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Οι επιθέσεις αποδίδονται σε Τσετσένους ισλαμιστές. 

Η Ρωσία μπορεί να ασκήσει έφεση σε ανώτερο επίπεδο δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.