ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Προς διάλυση "αυτοκρατορίες"

Προς διάλυση οδεύουν «αυτοκρατορίες». Αδυνατούν να ξοφλήσουν τα δάνεια τους και η Τράπεζα Κύπρου αναλαμβάνει δράση, διαμηνύοντας ότι... εξαντλήθηκαν όλα τα περιθώρια βοήθειας σε «μεγαλοφειλέτες» και πλέον θα επιδεικνύει μηδενική ανοχή. 

Ακίνητα, αξίας μισού και πλέον δις ευρώ, έχουν πωληθεί σε ξένους τους τελευταίους μήνες. Στην πλειονότητά τους οι συμφωνίες συνάπτονται, υπό το βάρος της ανάγκης αποπληρωμής τόκων σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η Τράπεζα Κύπρου φαίνεται να έχει αυξήσει την πίεση σε μεγάλους δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν χρέη, πέραν των 6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κατά συνέπεια υπερχρεωμένοι δανειολήπτες αναζητούν στρατηγικούς επενδυτές.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Τράπεζας Κύπρου, Τζον Χούρικαν, κάνει πράξη τις διακηρύξεις του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σ» προχωρεί, εντός των προσεχών λίγων εβδομάδων, και διορίζει διαχειριστή στις επιχειρήσεις μεγαλοεπιχειρηματία, ο οποίος οφείλει γύρω στα 100 εκ. ευρώ στην Τράπεζα και αδυνατεί να αποπληρώσει τα δάνειά του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο διάλογος με τον μεγαλοφειλέτη δεν φαίνεται να αποδίδει και η Τράπεζα έχει εξαντλήσει τα περιθώρια «βοήθειας» με τη μορφή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς τον επιχειρηματία.

Ακολουθούν δύο άλλοι μεγαλοφειλέτες, με τους οποίους συζητά το τελευταίο χρονικό διάστημα η Τράπεζα Κύπρου, και όπως φαίνεται θα δυσκολευθούν να βρουν τρόπους διευθέτησης των οφειλών τους, με αποτέλεσμα η Τράπεζα να «μπει» στις επιχειρήσεις τους και ν΄ αναλάβει τη διαχείρισή τους.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.