ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βελτιώθηκε το οικονομικό κλίμα στην Κύπρο

Σημαντική βελτίωση του οικονομικού κλίματος για όγδοο συνεχόμενο μήνα καταγράφηκε στην Κύπρο το Δεκέμβριο, σύμφωνα με... τα στοιχεία της έρευνας που δημοσιοποίησε σήμερα η Κομισιόν. Βελτίωση του δείκτη καταγράφηκε στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, ενώ στην Ελλάδα σημειώθηκε μικρή κάμψη.

Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος, που περιλαμβάνει τις προσδοκίες των επιχειρηματιών για τη βιομηχανία, τις κατασκευές, τις υπηρεσίες και το λιανικό εμπόριο, καθώς και των καταναλωτών, ανήλθε το Δεκέμβριο στην Ευρωζώνη στις 100 μονάδες από 98,4 μονάδες το Νοέμβριο. Στο σύνολο της ΕΕ ο δείκτης αυξήθηκε στις 103,5 μονάδες από 102,1 μονάδες.

Στην Κύπρο ο δείκτης από τις 84,6 μονάδες που ήταν το Νοέμβριο αυξήθηκε στις 87,1 μονάδες, ενώ το χαμηλότερο σημείο του δείκτη είχε καταγραφεί τον Απρίλιο, αμέσως μετά την απόφαση του Eurogroup. Έκτοτε ο δείκτης βελτιώνεται συνεχώς με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο 13 μηνών.

Στην Ελλάδα ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος κυμάνθηκε στις 90,9 μονάδες, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο ήταν στις 91,2 μονάδες.

Αναφορικά με τους επιμέρους δείκτες, στην Κύπρο καταγράφηκε βελτίωση στη βιομηχανία (+3,8 μονάδες), στο λιανικό εμπόριο (+7,2 μονάδες), στις κατασκευές (+5,1 μονάδες) και στους καταναλωτές ((+6,3 μονάδες), ενώ επιδεινώθηκε ο δείκτης των υπηρεσιών (-3,5 μονάδες).
alithia.com.cy
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.