ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στο Νταβός ο Ιρανός πρόεδρος!!

Το Ιράν διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ με στόχο μια "εποικοδομητική σχέση" με τη διεθνή κοινότητα και περιμένει από τις ΗΠΑ...
να υποστηρίξουν με πράξεις τα λόγια τους, τόνισε σήμερα στην ομιλία του στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί.

Ο Ροχανί πρόσθεσε ότι οι σχέσεις με την Ευρώπη θα εξομαλυνθούν καθώς έχει ήδη να εφαρμόζεται (από αυτήν την εβδομάδα) μια προσωρινή συμφωνία. Αναφερόμενος στη συριακή κρίση, ο Ροχανί τόνισε ότι η "καλύτερη λύση" είναι "η οργάνωση ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών χωρίς ξένες παρεμβάσεις". 
Ο Ροχανί υπογράμμισε ότι οι ξένοι μαχητές που υποστηρίζουν τους Σύρους αντάρτες πρέπει να εκδιωχθούν από τη χώρα πριν από τις συνομιλίες κυβέρνησης-αντιπολίτευσης και πριν από τη διεξαγωγή εκλογών. 

"Οταν σταματήσει η αιματοχυσία και οι 'τρομοκράτες' εκλείψουν από τη χώρα, τότε θα πρέπει να ανοίξουμε το δρόμο για την αντιπολίτευση ώστε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση", πρόσθεσε ο Ροχανί. Όσον αφορά τις εκλογές στη Συρία, είπε: Ό,τι προκύψει από αυτές πρέπει όλοι να το αποδεχθούν όλοι". 

Εξάλλου, όπως τόνισαν σήμερα στο Νταβός ο Ροχανί και ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν ενώπιον ορισμένων εκ των πλέον ισχυρών του κόσμου στον πετρελαϊκό τομέα, το Ιράν θα παρουσιάσει από τον Σεπτέμβριο ένα νέο, ελκυστικό επενδυτικό μοντέλο για τη σύναψη πετρελαϊκών συμβολαίων.

Τρία στελέχη του πετρελαϊκού τομέα που παρευρέθησαν στη συνάντηση και μίλησαν με το Reuters τόνισαν ότι ο Ροχανί και ο υπουργός Πετρελαίου Μπιτζάν Ζανγκανέχ υπογράμμισαν τη σημασία των ορυκτών καυσίμων λόγω της αύξησης της ενεργειακής ζήτησης.

Οι δυο Ιρανοί αξιωματούχοι τόνισαν ακόμα ότι η νέα κυβέρνηση του Ιράν είναι ανοιχτή στις δυτικές επενδύσεις και την τεχνολογία στο πλαίσιο της πολιτικής προσέγγισης της Δύσης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.