ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Επιτυχία Αβραμόπουλου για το στρατηγείο στην Αφρική!!

Γάλλος στρατηγός ο διοικητής, Έλληνας ταξίαρχος ο επιτελάρχης, κανένας Έλληνας στην Αφρική Διοικητής Γάλλος, επιτελάρχης Έλληνας...
και επιτόπιος διοικητής πάλι Γάλλος θα είναι η βασική σύνθεση για την ενεργοποίηση και χρησιμοποίηση του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της ΕΕ (ELEUOHQ), που εδρεύει στη Λάρισα, μετά την ολοκλήρωση σήμερα το απόγευμα των σχετικών συνομιλιών στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες.
Με τον τρόπο αυτό, αφενός κανένα στέλεχος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα αναπτυχθεί στην περιοχή των επιχειρήσεων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπως ήταν η πάγια θέση της ελληνικής κυβερνήσεως και είχε πρόσφατα – την περασμένη εβδομάδα – διατυπώσει ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, αφετέρου η Ελλάδα – ως προεδρεύουσα της ΕΕ – φαίνεται και είναι απολύτως εντάξει με τις συμβατικές τις υποχρεώσεις.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες αυτές αποφασίστηκε η διάθεση του Στρατηγείου στην ανθρωπιστική επιχείρηση της ΕΕ στη Κέντροαφρικανική Δημοκρατία και συμφωνήθηκε η ανάθεση των καθηκόντων του Επιχειρησιακού Διοικητή σε Γάλλο Υποστράτηγο, καθώς και τα καθήκοντα του Επιτελάρχη του Επιχειρησιακού Επιτελείου του Στρατηγείου (Chief of Staff) σε Έλληνα Ταξίαρχο με έδρα τη Λάρισα. Οι πληροφορίες φέρουν ως πιθανότερο για τη θέση αυτή ταξίαρχο του Ελληνικού Στρατού, γαλλομαθή, ο οποίος έχει τελειώσει και τη Γαλλική Σχολή Πολέμου στο Παρίσι. Επιτόπιος διοικητής των δυνάμεων της ΕΕ, που θα ενεργήσουν στη περιοχή των επιχειρήσεων θα οριστεί Γάλλος Συνταγματάρχης (πιθανόν να είναι και Ταξίαρχος).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελική συγκρότηση και σύνθεση του Επιτελείου του ELEUOHQ και των Δυνάμεων θα αποφασιστεί και θα ανακοινωθεί αύριο στην έδρα της ΕΕ, ενώ έγινε γνωστό ότι από τη συγκρότηση των Δυνάμεων της συγκεκριμένης επιχειρήσεως έχει αποκλειστεί η χρησιμοποίηση των «Ομάδων Μάχης» (Battle Groups) της ΕΕ, επομένως και αυτού που συμμετέχουν η Ελλάδα και η Κύπρος (HELBROC).
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.