ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Οι Βρυξέλλες πιέζουν τον Ερντογάν για το Κυπριακό

Σε κλοιό πιέσεων από τους ηγέτες των κορυφαίων οργάνων της ΕΕ βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αιχμή το Κυπριακό.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, τόσο ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, όσο και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπανουέλ Μπαρόζο έθεσαν το θέμα της επείγουσας ανάγκης επίλυσης του Κυπριακού, κάτι που θα αποβεί προς όφελος της Τουρκίας και της ΕΕ, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν.

Οι Βρυξέλλες πιέζουν τον Ερντογάν για το Κυπριακό

Στις δηλώσεις του, ο Ρόμπαϊ υπογράμμισε την ανάγκη επείγουσας συνολικής λύσης στο Κυπριακό που "θα είναι προς το συμφέρον όλων" και στο πλαίσιο αυτό ενεθάρρυνε τις ενδιαφερόμενες πλευρές να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν τις διαπραγματεύσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε ο Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος τόνισε επίσης την ανάγκη να εξευρεθεί επειγόντως λύση στο Κυπριακό, εξέλιξη που "θα είναι προς το κοινό συμφέρον".

"Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι αν προχωρήσουμε σε αυτό το θέμα θα έχει θετικό αντίκτυπο στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, μήνυμα το οποίο έχουμε ήδη αποστείλει στα κυπριακά πολιτικά κόμματα", σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.