ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αλ. Παπαρήγα: Σε δεινή οικονομική κατάσταση οι αγρότες!!

Μέτρα για να σταματήσει «το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς» ζητεί η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό, Αντ. Σαμαρά.

Όπως επισημαίνει η κ. Παπαρήγα η μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων αγροτών βρίσκεται δεινή οικονομική κατάσταση και αντιμετωπίζει θέμα επιβίωσης «από την μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής, τη μείωση τιμών παραγωγού από τους εμποροβιομήχανους, από τα χαράτσια και τους φόρους-φωτιά της κυβέρνησης».

Χαρακτηριστικό είναι – σύμφωνα με την ίδια, ότι το 50% των αγροτών δεν έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, γιατί δεν έχει να πληρώσει τις εισφορές του στον ΟΓA, αφού εξοντώνονται με τα απανωτά χαράτσια στο σπίτι, το χωράφι, την αποθήκη, το πετρέλαιο και το ρεύμα, τον ΕΛΓΑ, τις γεωτρήσεις, την υγεία και τη μείωση επιστροφής του ΦΠΑ.

Παράλληλα, συνεχίζει η κ. Παπαρήγα, με το νέο φορολογικό η κυβέρνηση υποχρεώνει να τηρεί λογιστικά βιβλία αυτόν που έχει τζίρο 10.000 ευρώ «φορτώνοντάς τον με νέα έξοδα ενώ θα τον χαρατσώνει 13% από το πρώτο ευρώ πληρώνοντας φόρους, δηλ. φορολογεί τη φτωχολογιά».

«Τους πνίγουν τα χρέη. Μαζί με τα αγροτοδικεία για την συμμετοχή στους αγώνες διαμαρτυρίας για την επιβίωση, καλούνται σε δίκες και επιβάλλονται ποινές για τα χρέη που δεν μπορούν να πληρώσουν φτωχοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι», προσθέτει η πρόεδρος της Κ.Ο. του ΚΚΕ.

Τονίζει ακόμη ότι τελευταία ρύθμιση για «κόκκινα χρέη» αφορά ένα μικρό ποσοστό των αγροτών και ευνοεί το χαρτοφυλάκιο της τράπεζας και όχι την αγροτιά.

«Με γρήγορους ρυθμούς προωθείται το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, που σπρώχνεται στην ανεργία και εξαθλίωση» επισημαίνει η κ. Παπαρήγα, συμπληρώνοντας ότι στόχος είναι «να συγκεντρωθεί γη και παραγωγή στους μεγάλους και να γίνουν ακόμη μεγαλύτεροι».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.