ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ένα πιάτο φαγητό μαγειρεύουν οι κάτοικοι του δήμου Θερμαϊκού για όσους το έχουν ανάγκη

«Μέτρα» κατά της πείνας λαμβάνουν οι Δήμοι ανά τη χώρα με όσα μέτρα διαθέτουν προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες της δύσκολης αυτής εποχής.

Ο δήμος Θερμαϊκού ξεκινά αύριο τη δράση Σ.Τ.Ο.Π. Συνεργαζόμαστε Τώρα Όλοι ενάντια στην Πείνα, εμπνευσμένη από τη γνωστή ρήση της Μητέρας Τερέζας: «Αν δεν μπορείς να θρέψεις 100 ανθρώπους, τουλάχιστον θρέψε έναν» και από το γεγονός ότι το φαγητό είναι ανθρώπινη ανάγκη και η κοινωνική αλληλεγγύη διαχρονική επιταγή.

Στοχος της Δράσης είναι η δημιουργία ενός δικτύου εθελοντών, οι οποίοι πολύ εύκολα θα μπορούν να προσφέρουν ένα πιάτο μαγειρεμένο φαγητό, το οποίο στη συνέχεια θα συλλέγεται και θα διανέμεται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου μας. Η Δράση ξεκινά πιλοτικά από τη Δημοτική Ενότητα Μηχανιώνας με σκοπό να εξαπλωθεί σε 30 ημέρες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου.

Η Δημοτική αρχή καλεί όλους τους δημότες, τους επαγγελματίες, αλλά και τους συλλόγους και κάθε οργανωμένο φορέα του τόπου να συμβάλλουν ή να πρωταγωνιστήσουν σε μία προσπάθεια, μακριά από οποιαδήποτε ιδιοτέλεια.

Στη διάθεση των πολιτών ο τηλεφωνικός αριθμός 23923.30.348 όπου όποιος ενδιαφέρεται θα μπορεί να προσφέρει ένα πιάτο μαγειρεμένο, με αγνά υλικά και υγιεινό τρόπο, φαγητό.

Προσφέρονται ειδικές συσκευασίες μίας χρήσης. Ο πολίτης αφήνει το φαγητό όπου του υποδεικνύεται και περιμένει τη συλλογή του από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Έναρξη Δράσης: 14 Ιανουαρίου 2014 Ώρες και ημέρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή: 08.00-15.00 Η Δράση Σ.Τ.Ο.Π. υποστηρίζεται από κοινωνικούς επιστήμονες. Πληροφορίες για τη Δράση Σ.Τ.Ο.Π.: http://www.thermaikos.gr/, http://koinonikiprostasia.blogspot.gr/ και στο τηλέφωνο: 23923.30.348.

Συντονισμός Δράσης: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισμού Δήμου Θερμαϊκού Υλοποίηση Δράσης: ΔΗ.ΚΕ.Θ., ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού και Δίκτυο Εθελοντών.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.