ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Πήρε τον ελληνικό εμφύλιο το Memphis



Με τον Κώστα Κουφό να ξεχωρίζει οι Grizzlies πέτυχαν την τέταρτη συνεχόμενη νίκη τους κερδίζοντας 82-77 τους Milwaukee Bucks του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ Ελλήνων στην ιστορία του ΝΒΑ, έμελλε να μην είναι ιδιαίτερα ποιοτική όμως είχαμε την ευκαιρία να δούμε για αρκετή ώρα τους τρεις εκπροσώπους της χώρας μας στο παρκέ. Ας αρχίσουμε όμως με τον οικοδεσπότη Γιάννη Αντετοκούνμπο ο οποίος βρέθηκε πάλι στην βασική πεντάδα των Bucks όμως αυτή τη φορά δεν έπαιξε όσο στα προηγούμενα παιχνίδια καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φάουλ και έτσι σε 22 λεπτά συμμετοχής είχε 6 πόντους (2/2 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές), 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Αντίθετα ο Κώστας Κουφός παρά την επιστροφή του Marc Gasol, τον οποίο αντικαθιστούσε στην πεντάδα των Grizzlies όσο ήταν τραυματίας, έπαιξε επίσης 22 λεπτά και τους βοήθησε σημαντικά να φτάσουν στη νίκηέχοντας 10 πόντους (4/7 δίποντα, 2/4 βολές), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κοψίματα και 1 κλέψιμο. Όσο για τον Νικ Καλάθη βρήκε και αυτός κάμποσο χρόνο συμμετοχής καθώς ο Dave Joerger εμπιστεύτηκε για 13 λεπτά κατά τα οποία πρόλαβε να πετύχει 3 πόντους (1/2 δίποντα, 0/1 τρίποντα, 1/2 βολές), να μοιράσει 3 ασίστ και να πάρει 1 ριμπάουντ. 

Από την αρχή είχε φανεί πως ο αγώνας δεν θα είχε μεγάλο σκορ, αφού το Milwaukee έμεινε στους 10 πόντους στην πρώτη περίοδο και αναγκάστηκε από πολύ νωρίς να κυνηγάει για να καλύψει διψήφια διαφορά (20-10). Βέβαια η αισθητή βελτίωση που παρουσίασε στο δεύτερο δωδεκάλεπτο το βοήθησε να μείνει κοντά στο σκορ (42-35) αλλά το Memphis δεν έχασε τον έλεγχο ούτε για μια στιγμή. Ο Κουφός το κουβάλησε επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο σκοράροντας 8 πόντους όμως στην τρίτη περίοδο κόλλησε για τα καλά (πέτυχε μόνο 16 πόντους) και έτσι τα “ελάφια” έφεραν τούμπα το παιχνίδι.

Το ξέσπασμα του Brandon Knight (27 πόντοι, 5/8 τρίποντα) που σημείωσε 13 πόντους στο τρίτο δωδεκάλεπτο έβαλε μπροστά τους Bucks 60-58 όμως οι Grizzlies βρήκαν δυο απρόσμενους πρωταγωνιστές που άλλαξαν ολομόναχοι την ροή της αναμέτρησης στις αρχές της τέταρτης περιόδου. Ο Larry Sanders (10 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 3 κοψίματα) σταμάτησε τον Zach Randolph (6 πόντοι με 2/10 σουτ) και τον Marc Gasol (έμεινε στο μηδέν στα 14 λεπτά που αγωνίστηκε) αλλά παρόλα αυτά οι “αρκούδες” είδαν τον James Johnson (15 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 6 κοψίματα, 5 ασίστ) και τον Ed Davis (14 πόντοι, 9 ριμπάουντ) να έρχονται από τον πάγκο και να κάνουν μόνοι τους ένα σερί 12-0.

Από εκεί λοιπόν που το Milwaukee είχε αποκτήσει το πάνω χέρι βρέθηκε να χάνει 70-60 και παρότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επέστρεψε στο παρκέ και το βοήθησε να μειώσει 78-75 ενάμισι λεπτό πριν από τη λήξη ήταν αργά, αφού το παιχνίδι ουσιαστικά είχε κριθεί όταν ο Mike Conley (15 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ) είχε κάνει το σκορ 78-67. Η ολοκλήρωση του πρώτου ελληνικού εμφυλίου στην ιστορία του ΝΒΑ λοιπόν βρήκε τις ομάδες των τριών εκπροσώπων της χώρας να ακολουθούν αντίθετες πορείες καθώς αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη για τις “αρκούδες” του Κουφού και του Καλάθη και η έβδομη σερί ήττα για τα “ελάφια” του Γιάννη Αντετοκούνμπο.
nba.sport24.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.