ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Από κοινού με την τρόικα η απόφαση για τα μη συνταγογραφούμενα!!

Μαζί θα συζητήσουν, τα υπουργεία Ανάπτυξης και Υγείας με την τρόικα, για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.



Αυτό συμφωνήθηκε σε συνάντηση που είχαν σήμερα οι δύο υπουργοί, Κ. Χατζηδάκης και Αδ. Γεωργιάδης, αντίστοιχα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν, σε καλό κλίμα, και συμφωνήθηκε να γίνει από κοινού η συζήτηση με την τρόϊκα για το θέμα των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Υπενθυμίζεται ότι η απελευθέρωση πώλησης αυτού του είδους φαρμάκων, που προωθεί το υπουργείο Ανάπτυξης, περιλαμβάνεται στις συστάσεις του ΟΟΣΑ για την ανταγωνιστικότητα της Οικονομίας και τη μείωση των τιμών, αλλά αποτελεί και πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργείου και των φαρμακοποιών.
Από την πλευρά του υπουργείου Υγείας - το οποίο τάσσεται κατά της πώλησης σκευασμάτων εκτός φαρμακείου - υποστηρίζεται ότι μπορούν να παραμείνουν μεν στα φαρμακεία παυσίπονα, αναλγητικά, σιρόπια και άλλα σκευάσματα που δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία ούτε απαιτείται ιατρική συνταγή για τη χορήγησή τους, να σταματήσουν όμως να είναι διατιμημένα, οπότε η τιμή πώλησής τους να καθορίζεται από τις παρασκευάστριες εταιρείες.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.