ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Αξιοποίηση των υπό Κατάσχεση Επιβατηγών Πλοίων Για Στέγαση των Σεισμοπαθών της Κεφαλλονιάς!!

Κύριοι, 
Οι πρόσφατοι σεισμοί της Κεφαλλονιάς, άφησαν άστεγους χιλιάδες κατοίκους της νήσου. Η μέχρι σήμερα παρασχεθείσα βοήθεια, με τα αντίσκηνα του Στρατού και της Πολιτικής Προστασίας, δεν ενδείκνυται για την ασφαλή στέγασή τους, καθώς οι σεισμοπαθείς εκτίθενται στο κρύο και την υγρασία. Τα δε πλοία του ΠΝ που επιχειρούν στην Κεφαλλονιά δεν επαρκούν αριθμητικά και μπορούν να ανακουφίσουν μόνο προσωρινά την κατάσταση. 

Με κίνητρο την αγωνία - και μόνο - για τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων συμπατριωτών μας στην Κεφαλλονιά και με την οντότητα του πολιτικού κόμματος, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας προτείνει την άμεση αξιοποίηση των, υπό κατάσχεση, επιβατηγών πλοίων, που είναι δεμένα στον Πειραιά, στη Ραφήνα και σε άλλα λιμάνια, για την προσωρινή στέγαση των σεισμοπαθών. Αντί να καταβάλλονται χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για την προσωρινή ενοικίαση ενεργών πλοίων, που σε λίγες μέρες θα δρομολογηθούν στις τακτικές γραμμές ακτοπλοΐας, προτείνουμε μια οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη λύση, άμεσα εφαρμόσιμη (με Υπουργική Απόφαση ή με εντολή του Πρωθυπουργού) και για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο, από τις συνθήκες στην Κεφαλλονιά. 

Στον Πειραιά υπολογίζουμε (τα στοιχεία μπορείτε να τα διασταυρώσετε και με το ΥΕΝ) ότι υπάρχουν δεμένα 7 έως 10 κατασχεθέντα πλοία των πλοιοκτητών Αγούδημου (εκ Κεφαλληνίας!) και άλλων. Ενδεικτικά, πρόκειται για τα πλοία ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ, ΡΟΜΙΛΝΤΑ, ΡΟΔΑΝΘΗ, ΝΤΑΛΙΑΝΑ, ΜΑΡΙΝΑ, ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ, JET FERRY και τουλάχιστον ένα ακόμη, το ΠΗΝΕΛΟΠΗ στη Ραφήνα, που ταξίδευε μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβριο. Επιπλέον, στην Πάτρα ή σε άλλο νησί του Ιονίου βρίσκονται τα IONIAN SKY και IONIAN KING. 

Αντί να σαπίζουν ακίνητα, περιμένοντας τις χρονικές και νομικές διαδικασίες εκπλειστηριασμού τους, τα πλοία αυτά μπορούν να λειτουργήσουν, με ελάχιστη προετοιμασία, ως χώροι στεγανού καταλύματος, ίσως του καταλληλότερου, υπό τις τρέχουσες χειμερινές συνθήκες. Μετά από κατάλληλη προετοιμασία για την ενεργοποίησή τους και εντός δύο (2) ημερών από την λήψη της πολιτικής απόφασης και έκδοσης εντολής προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, μπορούν να έχουν φθάσει είτε αυτόνομα είτε ρυμουλκούμενα στην Κεφαλλονιά, ενώ μπορούν να ολοκληρωθούν εν πλω και κατά την άφιξή τους οι αναγκαίες επισκευές και μετατροπές. Εφόσον εξοπλιστούν ανάλογα και επανδρωθούν, εν μέρει από πληρώματα και κυρίως από εθελοντικές οργανώσεις, μπορούν όχι μόνο να στεγάσουν οικογένειες αλλά να χρησιμοποιηθούν και ως σχολικές αίθουσες (σαλόνια Α΄ και Β΄ θέσης), ως εστιατόρια και παρασκευαστήρια φαγητού. Στη συνέχεια και εφόσον επιτελέσουν τον σκοπό τους, μπορούν να αξιοποιηθούν ως πλωτά νοσοκομεία των ρημαγμένων και εγκαταλελειμμένων μικρών νησιών της Δωδεκανήσου και όχι μόνο, προσφέροντας μια λύση μόνιμης αξιοποίησης υπέρ του Δημοσίου και κατ’ επέκταση υπέρ του ελληνικού λαού.

Εφόσον αποφασίσετε την αποστολή των πλοίων στην Κεφαλλονιά, ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αναλαμβάνει την εθελοντική επάνδρωση του ενός τουλάχιστον εξ αυτών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας και στη διάθεση των συμπολιτών μας Κεφαλλονιτών, που δοκιμάζονται από τις φυσικές δυνάμεις και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.