ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βρέθηκε χρώμιο στην Κοζάνη!!

Βρέθηκε χρώμιο και εξασθενές χρωμίο στα υπόγεια νερά των περιοχών Ακρινής, Αγίου Δημητρίου, Ρυακίου και Κοιλάδας του Δήμου Κοζάνης.Το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης πρόκειται να διερευνήσει, το επόμενο χρονικό διάστημα τα αίτια.

Τη σχετική προγραμματική σύμβαση εγκρίνει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης και θα υπογράψουν, στη συνέχεια, ο Δήμος, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και το ΑΠΘ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Έχουμε αναλάβει τη δέσμευση απέναντι στους κατοίκους των περιοχών αυτών να διερευνήσουμε την αιτία της ύπαρξης χρωμίου στο νερό. 

Συγκεκριμένα, θα εξεταστεί, αν το χρώμιο που εντοπίστηκε τον Απρίλιο του 2013, προέρχεται από τα πετρώματα του υπεδάφους ή από κάποια ανθρώπινη δραστηριότητα» εξηγεί η πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κοζάνης, Παρθένα Τουμπουλίδου.

«Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας θα γνωρίζουμε αν μπορούμε να 'στηριζόμαστε' στην περιοχή αυτή για μελλοντικές γεωτρήσεις ή αν θα πρέπει να αναζητήσουμε υδάτινους πόρους σε άλλα σημεία» προσθέτει.

Στο μεταξύ, όπως τονίζει, το νέο δίκτυο ύδρευσης έχει ολοκληρωθεί και οι οικισμοί που αντιμετώπισαν πρόβλημα υδροδοτούνται πλέον από άλλη πηγή υδροδότησης και συγκεκριμένα από τον αγωγό που έδινε νερό στην πόλη της Κοζάνης σαν εφεδρεία.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.