ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Δείτε πόσες θερμίδες χρειάζεστε ημερησίως!!

Η φυσική δραστηριότητα, η αθλητική απόδοση – επίδοση, καθώς και η ανάνηψη μετά από την άσκηση βελτιώνονται με τη βέλτιστη δυνατή διατροφική υποστήριξη.

Επιπλέον η κατάλληλη επιλογή τροφίμων και υγρών και η χρονική στιγμή της κατανάλωσής τους εξασφαλίζουν στο βαθμό που τους αναλογεί υψηλά επίπεδα υγείας, αντοχής και απόδοσης.

H σωστή διατροφή παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη των αναγκών ενός αθλητή κατά τη διάρκεια της προπόνησης και του αγώνα σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό επίπεδο, σε οποιοδήποτε άθλημα. Οι κατάλληλες διατροφικές επιλογές, στη σωστή ποσότητα πρόσληψης, εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ενεργειακή επάρκεια τόσο στη φάση της άσκησης όσο και κατά τη διάρκεια της ανάνηψης.

Το πρώτο συστατικό διασφάλισης της διατροφικής συμβολής στην αθλητική απόδοση και αντοχή είναι η πλήρης κάλυψη των ενεργειακών του αναγκών, ώστε να μπορεί με τη σειρά του να ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ανάγκες της προπόνησης ή του αγωνίσματος.

Για ένα μέσο άνθρωπο που περπατάει ή γυμνάζεται κατά μέσο όρο 2- 3 φορές την εβδομάδα, για 30 – 40 λεπτά την ημέρα, οι ημερήσιες θερμίδες που χρειάζεται κυμαίνονται στις 25 – 35 ανά κιλό σωματικού του βάρους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι για άτομα 50 – 80 κιλών μια διατροφή από 1800 – 2400 θερμίδες ημερησίως τα καλύπτει.

Όταν όμως μιλάμε για έναν αθλητή, έντονη άσκηση 5 – 6 φορές την εβδομάδα, πάνω από δύο ώρες την ημέρα, τότε οι θερμίδες που χρειάζεται κάθε ημέρα είναι 50 – 80 ανά κιλό σωματικού βάρους. Ξεκινούν δηλαδή από 2500 την ημέρα και μπορεί να φτάσουν μέχρι και 8000!
neadiatrofis.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.