ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στην Κεφαλονιά η υφυπουργός Υγείας Ζέτα Μακρή!!

Στην Κεφαλονιά βρίσκεται η υφυπουργός Υγείας, Ζέτα Μακρή, όπου  πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο γενικό νοσοκομείο του νησιού...
για θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, υπό την προεδρία της.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Δρ. Πάνος Ευσταθίου και ο Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, Θ. Παπαδημητρίου. 

Επίσης, με στόχο την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πληγέντων από τους σεισμούς, πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας από την εκπρόσωπο του συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, κα Βασιλική Μπουκουβάλα και τον Διευθυντή της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γ.Ν. Παίδων «Αγία Σοφία», αναπληρωτή καθηγητή κ. Γεράσιμο Κολαϊτη (12:30 μ.μ. στο Γεν. Νοσοκομείο Αργοστολίου και 14:30 στο Γεν. Νοσοκομείο Ληξουρίου «Ματζαβινάτειο»).

Το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί να υλοποιηθεί στο νησί, πλέγμα δράσεων που θα αφορά στην ατομική και ψυχολογική υποστήριξη του πληθυσμού που διαμένει στα πλοία και στους καταυλισμούς, με ιδιαίτερη έμφαση στον παιδικό πληθυσμό. 

Η κα. Μακρή τόνισε τη σημασία της Γραμμής 1135, η οποία εδώ και μία ακριβώς εβδομάδα με εντολή του Πρωθυπουργού «βρίσκεται» κοντά στους πληγέντες και τους ενημερώνει άμεσα και έγκυρα. Από την επικοινωνία του 1135 με τους πληγέντες και τους πολίτες της Κεφαλονιάς, φαίνεται πως δεν έχουμε σοβαρά θέματα σχετικά με την τήρηση κανόνων υγιεινής, ούτε και κάποιο σοβαρό θέμα υγείας.

Παρ’όλ’αυτά αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα σε νοικοκυριά που έχουν ανήμπορους συμπολίτες να τηλεφωνούν στο 1135 και να μεταβαίνει η κινητή μονάδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., που βρίσκεται από τις πρώτες ημέρες στο νησί, κοντά τους εκεί όπου διαμένουν ακόμη και εξατομικευμένα ώστε να τους παρέχεται πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Σημειώνεται ότι σήμερα, απεστάλη στο νοσοκομείο υγειονομικό υλικό από τον Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Charity σε συνεργασία με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.