ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Στον αέρα» το GP της Μελβούρνης;

Το πρωτάθλημα του 2014 θα ξεκινήσει στις 14 Μαρτίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. Η πίστα του Albert Park φιλοξενεί από το 1996 αγώνες Formula 1...
παίρνοντας τη σκυτάλη από την Αδελαΐδα, με τους οδηγούς, αλλά και τους θεατές να τη θεωρούν ως μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στο καλεντάρι.

Το τρέχον συμβόλαιο της πίστας με τον Μπέρνι Έκλεστόουν φτάνει στο τέλος του το 2015 και ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Ρον Γουόκερ, πρόεδρο της εταιρείας που διαχειρίζεται το αυστραλιανό Grand Prix, αλλά και με την κυβέρνηση της Βικτώρια, της πολιτείας στην οποία ανήκει η Μελβούρνη.

Ο Αυστραλός Πρωθυπουργός, Ντένις Ναπθάιν, τονίζει πως στόχος των διαπραγματεύσεων είναι οι καλύτεροι όροι για τους φορολογούμενους της πολιτείας, ούτως ώστε το νέο συμβόλαιο να παρέχει μεγαλύτερη αξία σε σχέση με το κόστος του αγώνα.

«Συζητάμε για ένα συμβόλαιο που θα δίνει value for money για τη Βικτώρια. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να βεβαιωθούμε ότι με κάθε μελλοντικό συμβόλαιο, θα έχουμε κερδίσει σε αξία για τα χρήματα των φορολογουμένων της Βικτώρια.

Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα και το γεγονός ότι βρίσκονται σε εξέλιξη, δείχνει ότι παίζουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, ότι θέλουμε να πάρουμε πραγματική αξία για τα χρήματα που δίνουμε. Πιστεύουμε ότι (ο αγώνας) είναι ένα σημαντικό γεγονός. Πιστεύουμε ότι δημιουργεί ευκαιρίες για τη Μελβούρνη και τη Βικτώρια, αλλά πρέπει να γίνει στη σωστή τιμή.»

Όπως αναφέρει το autoblog.gr, διορία για το τέλος των διαπραγματεύσεων δεν υπάρχει, με τον Αυστραλό Πρωθυπουργό να δηλώνει πως αυτές θα προχωρήσουν για όσο χρειαστεί. Από την πλευρά του, ο Γουόκερ πιέζει για συμβόλαιο μικρότερης διάρκειας σε σχέση με το καθιερωμένο πενταετές, κάτι που ίσως να δημιουργεί με τη σειρά του προβλήματα, ως προς το κλείσιμο της συμφωνίας.

«Οι δικηγόροι εξακολουθούν να μιλούν για ορισμένα ήσσονος σημασίας σημεία. Είναι ένα έργο σε εξέλιξη. Απλά πήρε περισσότερο χρόνο από όσο νομίζαμε. Ελπίζω ότι το αδιέξοδο θα επιλυθεί σύντομα. Ας ελπίσουμε ότι θα ολοκληρωθεί πριν από το φετινό αγώνα.»

Το κόστος του Αυστραλιανού Grand Prix βρίσκεται κάπου μεταξύ των 50 και 60 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (32,4-38,9 εκατ. ευρώ), από τα οποία περισσότερα από τα μισά αφορούν τα ετήσια τέλη του αγώνα.

Πάντως, παρά τη σκληρή διαπραγματευτική στάση των Αυστραλών, το budget του αγώνα δεν θα μειωθεί σημαντικά ακόμα κι αν συμφωνήσει ο Έκλεστόουν σε μείωση των τελών του. Μάλιστα η προβολή του φετινού αγώνα, ξεκίνησε με εναέρια βόλτα ενός μονοθεσίου της Red Bull, πάνω από την πόλη της Μελβούρνης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.