ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Rinspeed: Παρουσιάζει το μέλλον της αυτοκίνησης με το πρωτότυπο XchangE (VIDEO)

Η Rinspeed μεταμορφώνει την καμπίνα του μελλοντικού αυτοκίνητου σε σαλόνι ή γραφείο ανάλογα με τις απαιτήσεις...

Η μετακίνηση με αυτόνομα αυτοκίνητα δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δουλεύουν ήδη πάνω σε αυτή την τεχνολογία και εξελίσσουν τα νέα συστήματα που απαιτούνται για αυτή την εμπειρία μετακίνησης.
Η ελβετική Rinspeed βλέποντας όχι και τόσο μακριά, αποφάσισε να ασχοληθεί και αυτή με την αυτόνομη οδήγηση, αλλά από μία άλλη οπτική γωνία. Το επίκεντρό της ήταν ο άνθρωπος για αυτό και ασχολήθηκε με την καμπίνα των μελλοντικών αυτόνομων αυτοκινήτων.
Στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, η Rinspeed θα μας παρουσιάσει το πρωτότυπο XchangE, ένα σπορ σεντάν που βασίζεται στο ηλεκτρικό Tesla Model S και αποτελεί το εικοστό τρίτο πρωτότυπο στην ιστορία της ελβετικής εταιρείας.

Εξωτερικά, το Rinspeed XchangE διαφέρει από το Tesla Model S χάρη στη τοποθέτηση αρκετών τμημάτων απόPlexiglas, εξέλιξης Mansory, όπως στην μάσκα και τον πίσω προφυλακτήρα, τα πλευρικά μαρσπιέ και την πίσω αεροτομή. Από Plexiglas είναι και η ειδικά «βαμμένη» πανοραμική οροφή της Evonik Industries που ανάλογα το εξωτερικό φως «παίρνει» όλες τις αποχρώσεις του ουράνιου τόξου. Την εξωτερική εικόνα του XchangEολοκληρώνουν οι ζάντες 20” της Borbet.
Στο εσωτερικό, ότι γνωρίζατε για το Tesla Model S, ξεχάστε το. Η καμπίνα είναι επανασχεδιασμένη σε όλους τους τομείς. Το 4θέσιο εσωτερικό διαθέτει πλέον αεροπορικού τύπου καθίσματα υπενδεδυμένα με ταπετσαρίες που συνδυάζουν βαμβάκι και μετάξι, ρυθμίζονται παντοιοτρόπως, αναδιπλώνουν και περιστρέφονται, προσφέροντας έτσι στους επιβάτες του XchangE ανέσεις business class. Όταν μάλιστα οι δύο εμπρός επιβάτες γυρίσουν τα εμπρός καθίσματα προς τα πίσω, μπορούν να απολαύσουν ταινία, να παίξουν video games ή να σερφάρουν στο διαδίκτυο μέσω μίας Ultra High Definition 4K (3840 x 2160) οθόνης 32”.


Το ιδιαίτερα προηγμένο σύστημα πολυμέσων έχει εξελιχθεί από την Harman και βασίζεται σε πλατφόρμα HTML5, παρέχοντας υψηλή προστασία από ιούς και hackers. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι όταν δεν απαιτείται πληκτρολόγιο για περιήγηση στο διαδίκτυο, ο χειρισμός της οθόνης γίνεται μέσω αναγνώρισης κινήσεων. Ακόμα, η ουρανός «EndLighten» διαθέτει 398 ξεχωριστά ρυθμιζόμενα LED και σε συνδυασμό με άλλα 98 LED που βρίσκονται στο ταμπλό, δημιουργούν σύμφωνα με την Rinspeed αίσθημα ευφορίας.
Στο ταμπλό, πέρα από τον πλούσιο φωτισμό LED βρίσκουμε τιμόνι «by wire» που μετακινείται στο κέντρο της κονσόλας για διευκόλυνση στις ρυθμίσεις του καθίσματος του οδηγού και ευρεία οθόνη 1,2 m κατά μήκος του που παρέχει όλες τις χρήσιμες πληροφορίες.
Τέλος, στην κονσόλα δαπέδου βρίσκεται και μια μηχανή καφέ espresso για να συμπληρωθεί το παζλ των ανέσεων του κινητού σαλονιού/γραφείου από την Rinspeed.
 
 

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.