ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Όλοι μαζί μπορούμε και στο Ιερό Ναό Α.Νικολάου Αχαρνών για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας στην 3η ηλικία!!

78 ηλικιωμένοι εξετάστηκαν από εθελοντές γιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον... Ιερό Ναό Αγ.Νικολάου Αχαρνών και χθες, στα πλαίσια της δράσης του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε» του προγράμματος Υγείας για ανασφάλιστους και άπορους ηλικιωμένους.

Στο προαύλιο του Ναού, βρίσκονταν από νωρίς το πρωί, η Κινητή Μονάδα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» μαζί με εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, παρέχοντας τη δυνατότητα σε παραμελημένους ενορίτες της 3ης ηλικίας να εξετασθούν και να υποβληθούν σε μέτρηση χοληστερίνης, γλυκόζης νηστείας, καρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης.

Παράλληλα, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ανέλαβε την υιοθέτηση των ανασφάλιστων χρονίως πασχόντων ενοριτών για τη φαρμακευτική τους κάλυψη, μέσα από τη συγκέντρωση φαρμάκων του ΣΚΑΙ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία».

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη, διότι ακόμη και στην 3η ηλικία, πολλοί πολίτες έχασαν την προηγούμενη διετία την εργασία τους και βρέθηκαν σε κενό ασφαλιστικής κάλυψης χωρίς υγειονομική περίθαλψη. «Οι εθελοντές γιατροί μας θα είναι στο πλευρό των ανασφάλιστων πολιτών με όποιο τρόπο μπορούν. Η προληπτική ιατρική εξέταση είναι πολύ σημαντική για τη διατήρηση της υγείας στους ηλικιωμένους. Προσπαθούμε καθημερινά να ανακουφίσουμε τον ανθρώπινο πόνο, να δώσουμε λύση στον πολίτη, να θεραπεύσουμε τον ασθενή που νοσεί και μας έχει ανάγκη. Είμαστε κοντά στην 3η ηλικία, κοντά σε αυτούς που μας μεγάλωσαν και τώρα μας έχουν ανάγκη. Στεκόμαστε δίπλα στους και δεν ξεχνούμε ότι στη θέση τους αύριο, θα βρεθούμε εμείς. Αγωνιζόμαστε για την υγεία τους, για να έχουν την περίθαλψη και τη φροντίδα που τους αξίζει στη ζωή» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Το πρόγραμμα Υγείας για την 3η ηλικία που ξεκίνησε στις 2 Φεβρουαρίου 2014 σε ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αφορά στην προληπτική εξέταση ανασφάλιστων και απόρων της 3ης ηλικίας για οστεοαρθρίτιδα και καρδιαγγειακό κίνδυνο και υλοποιείται αρχικά πιλοτικά σε 20 ενορίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. «Κάθε Κυριακή η Κινητή Μονάδα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ βρίσκεται σε μία άλλη ενορία, για να στηρίξει τους ηλικιωμένους που δεν έχουν καμία ιατρική φροντίδα. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη, που υποφέρουν και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης κάθε μέρα της ζωής τους, ιδιαίτερα όταν αυτοί είναι αβοήθητοι, αδύναμοι και ηλικιωμένοι. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής αποτελεί την πρότυπη Μονάδα πρωτοβάθμιας περίθαλψης για τους ανασφάλιστους πολίτες, που ξεκίνησε με την Ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κκ Ιερώνυμου Β για να ανακουφίσει τον ανθρώπινο πόνο κάθε μέρα, με κάθε τρόπο» τόνισε ο Διευθυντής του Φιλανθρωπικού οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ Κωστής Δήμτσας

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί 9-5 καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως 113, 3ο όροφο και παρέχει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς.

Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα κάθε μέρα εκτός Τρίτης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.