ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Περισσότερα πλοία με ελληνική σημαία!!

perissotera ploia me ellhnikh shmaia
Περισσότερα πλοία με ελληνική σημαία και προσέλκυση τουριστικών πλοίων κοινοτικής και τρίτης σημαίας στις ελληνικές θάλασσες...
είναι οι στόχοι του νομοσχεδίου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή και παρουσιάστηκε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτης στον Τύπο και στους φορείς της ναυτιλίας στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του είχε θέσει ως βασική του προτεραιότητα την ολοκλήρωση αυτού του νομοσχεδίου.

«Κοινή και πάγια πεποίθηση, εξάλλου, όλων των εμπλεκομένων», σημείωσε, «είναι ότι η διαμόρφωση κατάλληλου θεσμικού πλαισίου γύρω από το θαλάσσιο τουρισμό, θα αποδειχθεί επωφελής για τη χώρα, τόσο σε έσοδα όσο και σε δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε ακόμη στην αύξηση των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν από την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και του κλάδου των σκαφών αναψυχής.

«Κάθε σκάφος δημιουργεί 1,17 άμεσες θέσεις εργασίας και 9 έμμεσες θέσεις στην τοπική οικονομία, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 40.000 άτομα απασχολούνται στον κλάδο», υπογράμμισε και τόνισε ότι στη χώρα η αναλογία στη χρήση σκάφους ανά κάτοικο είναι σημαντικά χαμηλότερη συγκριτικά με τον διεθνή ανταγωνισμό. 

«Αν προσεγγίζαμε τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, θα είχαμε 67.000 σκάφη αναψυχής που συνεπάγονται 78.390 άμεσες θέσεις εργασίας και τις αναλογούσες έμμεσες θέσεις», είπε.

Ως κρίσιμο σημείο στο οποίο πρέπει να δοθεί βαρύτητα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέδειξε την εισροή εσόδων από την ανάπτυξη του κλάδου:
«Κάθε τουρίστας που ξοδεύει 100 ευρώ σε μία μαρίνα, ξοδεύει επιπλέον 450 στην τοπική οικονομία»,είπε, συμπληρώνοντας ότι «για κάθε 1 ευρώ άμεσων επενδύσεων σε μαρίνα δημιουργείται 1,5 ευρώ άμεσης οικονομικής δραστηριότητας στη μαρίνα και 6,84 ευρώ έμμεσης οικονομικής δραστηριότητας στην τοπική οικονομία».

Ο υπουργός Ναυτιλίας ανέπτυξε το θεσμικό πλαίσιο που πρόκειται να κατατεθεί, επισημαίνοντας ότι δημιουργεί την κατάλληλη πολιτική για να αντιστρέψει την παρούσα κατάσταση που παρουσιάζει τη χώρα μας και που την έχει σε μια από τις χαμηλότερες θέσεις από πλευράς αριθμού σκαφών και μαρίνων. «Βασικές στοχεύσεις του νομοσχεδίου», ανέφερε, «είναι η προσέλκυση τουριστικών πλοίων στην ελληνική σημαία, καθώς τουριστικών πλοίων κοινοτικής και τρίτης σημαίας στις ελληνικές θάλασσες»και προσέθεσε:

«Με αυτό το νομοσχέδιο επιτυγχάνεται η συνολική αναμόρφωση του πλαισίου δραστηριοποίησης των τουριστικών πλοίων, η κατάργηση των αναχρονιστικών και γραφειοκρατικών ρυθμίσεων, ενώ εισάγονται απλές και σύγχρονες ρυθμίσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία φιλεπιχειρηματικού περιβάλλοντος».
Τη συμφωνία τους με το νομοσχέδιο εξέφρασαν, μιλώντας μετά την παρουσίαση του νομοσχεδίου από τον κ. Βαρβιτσιώτη, ο πρόεδρος του Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου Γ. Γράτσος, ο γενικός Γραμματέας του ΣΕΤΕ Γ. Βερνίκος, ο πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας Σ. Κατσικάδης, ο πρόεδρος της Π.ΕΝ.Ε.Τ.Η.Σ. Δ. Τριανταφύλλου και ο ο πρόεδρος Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π , Π. Λουτριώτης.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.