ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Τέλος (επιτέλους) στους διαφορετικού τύπου φορτιστές – Νέα ευρωπαϊκή οδηγία!!

celuar chargers

Πριν από μερικά χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση προώθησε την εθελοντική υιοθέτηση ενιαίου προτύπου, σχετικά με τον τρόπο φόρτισης των κινητών συσκευών. Στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Πέμπτη, η εθελοντική υιοθέτηση έγινε πλέον υποχρεωτική.
Η οδηγία πέρασε με 550 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 8 αποχές. Έτσι, μέχρι το τέλος του 2016, όσοι κατασκευαστές των εν λόγω συσκευών θέλουν να έχουν δικαιώματα πώλησης εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει να έχουν έρθει σε συμφωνία-συνεννόηση, ούτως ώστε να προσφέρουν έναν ενιαίο τύπο φορτιστή.
Η υλοποίηση δεν αναμένεται να συναντήσει προβλήματα, μιας και ήδη οι περισσότεροι κατασκευαστές έχουν υιοθετήσει την λύση του microUSB φορτιστή. Από πλευράς Apple δεν έχει δοθεί ακόμα απάντηση στην νέα αυτήν ευρωπαϊκή νομοθεσία, όμως, δεν αναμένονται προβλήματα. Ερωτηματικό πλανάται στο αν θα υπάρχουν «παραθυράκια» στον νόμο, μιας και ο φορτιστής μπορεί να είναι ίδιου τύπου, αλλά αν θυμηθούμε τις προθέσεις της Samsung, θα μπορούν να τοποθετηθούν στα εξαρτήματα hardware αναγνώρισης αυθεντικότητας;
Στην πράξη οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης θα πρέπει μέχρι το 2016 να έχουν τροποποιήσει τα νομικά τους πλαίσια, ώστε να υποχρεώνουν τις κατασκευάστριες εταιρείες να συμπεριλαμβάνουν στις συσκευασίες τους, τους νέους, ενιαίου τύπου, φορτιστές και με την σειρά τους οι κατασκευαστές θα έχουν άλλους 12 μήνες να το εφαρμόσουν.
Τα πλεονεκτήματα είναι σαφή, αρχικώς θα μπορούμε εύκολα ανά πάσα στιγμή να φορτίζουμε την οποιαδήποτε συσκευή μας με όποιον φορτιστή έχουμε διαθέσιμο, ενώ τα ηλεκτρονικά απόβλητα θα μειωθούν σημαντικά (αξίζει να σημειωθεί πως ετησίως έχουμε πάνω από 51.000 τόνους ηλεκτρονικών αποβλήτων).

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.