ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ραγδαίες εξελίξεις στην Κριμαία! Ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ επιχείρησαν να τινάξουν στον αέρα τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου της περιοχής (Βίντεο)

krimaia

Επιβεβαιώνονται τελικά από τα γεγονότα τα περιεχόμενα των υποκλοπών των email της αμερικανικής πρεσβείας στο Κίεβο όπου ο βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου έδινε οδηγίες για σαμποτάζ στις κριμαϊκές υποδομές: Νωρίτερα οι αρχές της Κριμαίας ανακοίνωσαν ότι αποκρούστηκε ομάδα Ουκρανών σαμποτέρ οι οποίοι επιχείρησαν να τινάξουν στον αέρα τον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου της περιοχής.

Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας Σεργκέι Aκσιόνοφ δήλωσε ότι “Οι σαμποτέρ μέλη των ειδικών συνοριακών δυνάμεων της Ουκρανίας”.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι “Οι δυνάμεις αυτοάμυνας της Κριμίας απέτρεψαν σπόπειρα δολιοφθοράς στον αγωγό φυσικού αερίου στο Arbatsky Spit. Μία ομάδα 40 Ουκρανών επιχείρησε να καταστρέψει τον αγωγό, αλλά αποκρούστηκαν” είπε ο Aksyonov.

Στην συνέχεια ζήτησε από το Αρχηγείο του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ναύαρχο Αλέξανδρος Vitko να αναλάβει την φύλαξη του αγωγού το ρωσικό Ναυτικό, κάτι που έγινε βέβαια άμεσα αποδεκτό και ομάδα Ρώσων πεζοναυτών ήδη αναπτύχθηκε σε κομβικά σημεία, ενώ ολόκληρο το δίκτυο τέθηκε υπό ηλεκτρονική επιτήρηση.

Επίσης διατέθηκε δύναμη Πεζοναυτών στα δίκτυα ύδρευσης και στις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης.

Ακόμα και στην περίπτωση δολιοφθοράς από την Ουκρανία ο Ακσιόνοφ δήλωσε ότι “Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα. Υπάρχουν περίπου 900 γεννήτριες ντίζελ. Με την κατανάλωση των 300 έως 500 τόνους ντίζελ την ημέρα, μπορούμε να έχουμε αρκετό ηλεκτρικό ρεύμα για όλη την χερσόνησο “.

Η επιστολή του βοηθού στρατιωτικού ακολούθου των ΗΠΑ στην Ουκρανία Τζέισον Τρες στον Ουκρανό συνάδελφό του στο Γενικό Αρχηγείο του ουκρανικού υπουργείου Αμύνης Ίγκορ Πρότσικ με τον οποίο τον καλεί να προχωρήσει να προχωρήσει σε “ειδικές επιχειρήσεις” κατά της Κριμαίας και της Ρωσίας.

Ο Αμερικανός επιτακτικά συμβουλεύει την παραμονή του δημοψηφίσματος στην Κριμαία οι ίδιοι οι Ουκρανοί, προσποιούμενοι ότι είναι Ρώσοι, να επιτεθούν στο ουκρανικό αεροδρόμιο της Μελιτόπολης.

Ιδού το απόσπασμα από την επιστολή αυτή: «Ίγκορ, τα γεγονότα στην Κριμαία εξελίσσονται πολύ γρήγορα. Ο φίλοι μας στη Ουάσιγκτον περιμένουν από το δίκτυό σας πιο δραστικές ενέργειες. Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε το σχέδιο το οποίο έχουμε συζητήσει τις προάλλες. Ο στόχος σας: να διασφαλίσετε κωλύματα στους μεταφορικούς κόμβους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας για να κατηγορήσετε για το λόγο αυτό τους γείτονές σας (τους Ρώσους). Η δράση αυτή θα δημιουργήσει ευνοϊκές συνθήκες για ενέργειες του Πεντάγωνου και της εταιρίας (σ.σ.: CIA). Μην χάνετε χρόνο, φίλε μου».

Την επιστολή υπογράφει ο «Τζέισον Τρες, αντισυνταγματάρχης του στρατού των ΗΠΑ, βοηθός του στρατιωτικού ακολούθου. Πρεσβεία των ΗΠΑ, Κίεβο».

Ο Τζέισον Τρες εργαζόταν στην πρεσβεία των ΗΠΑ ακόμα στο Τατζικιστάν. Έπειτα την καριέρα του ο αξιωματούχος συνέχισε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Κίεβο.

Ο δε συνομιλητής του Ίγκορ Πρότσικ έχει σελίδα σε ένα από τα προγράμματα αμερικανικής κοινωνικής δικτύωσης και κατάρτισης. Η τελευταία θέση του ήταν στις Βρυξέλλες, στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το «σπασμένο» ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο, ο Πρότσικ με τη σειρά του αλληλογραφούσε με κάποιον Βασίλι Λαμπαϊτσούκ.

Είναι αρκετά γνωστός σε στενούς κύκλους Ουκρανός εθνικιστής, ηγέτης του τμήματος της Τερνόπολης της πασίγνωστης «Δεξιάς παράταξης».

Με τη σειρά του ο Λαμπαϊτσούκ γράφει σε κάποιον Ολέγξ Κολιάρνι: «Ολέγκ, πρέπει επειγόντως να κάνουμε φασαρίες εξ ονόματος των «Μοσχοβίτων» (των Ρώσων) στο αεροδρόμιο της Μελιτόπολης. Πρέπει να το κάνουμε μέχρι τις 15 Μαρτίου. Ο ίδιος καταλαβαίνεις το γιατί. Πρώτα από όλα, πρέπει να επικοινωνήσεις με τον Πάσα Ταρασένκο.

Πρέπει να τον γνωρίζεις, είναι από την τοπική «Ελευθερία», κατέχει το θέμα. Σε σένα θα έρθουν 10-12 παιδιά από το Κέντρο. Είναι οι καλύτεροι μαχητές του «Τριζούμπ». Ο επικεφαλής εκεί είναι ο Μίσσα, πρέπει να γνωρίζεις επίσης.

Θα μάθεις από αυτόν τις λεπτομέρειες.

Πρέπει να υποδεχτείς τους ανθρώπους και να τους εξασφαλίσεις όλα τα απαραίτητα. Να λειτουργείτε προσεκτικά. Να μιλάτε μόνο τα ρωσικά.

Η 25η ταξιαρχία τώρα εκτελεί μαχητικές υποθέσεις (σ.σ.: δολιοφθορές), γι’ αυτό μην επιφέρετε μεγάλη ζημιά στα αεροπλάνα. Είναι πολλά άχρηστα εκεί, μπορείτε να τα κάνετε ό, τι θέλετε.

Τα κατεστραμμένα αεροπλάνα θα σας δείξουν. Χρειάζεται να φαίνονται όλα σαν μια αληθινή επίθεση των γειτονικών (ρωσικών) ειδικών δυνάμεων».

Αυτή την στιγμή πάντως, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ασκούνται σε ένα τεράστιο μέτωπο που ξεκινά από τον Αρκτικό κύκλο, περνά στην Λευκορωσία, φυσικά στην Νότια Στρατωτική περιοχή που περιλαμβάνει και την Κριμαία, μέχρι την Ανατολική Μεσόγειο…

Την Δευτέρα ξημερώνει μια νέα μέρα στην παγκόσμια γεωστρατηγική ισορροπία…


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.