ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Φοβούνται εξεγέρσεις, αποδράσεις κι ομηρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων στις φυλακές!!

Ακόμα και «εισβολή» στις φυλακές σχεδιάζουν η ΕΛ.ΑΣ και οι δικαστικές αρχές ύστερα από σειρά αναφορών ότι... «μέσα στα σωφρονιστικά ιδρύματα ετοιμάζονται εξεγέρσεις, αποδράσεις κι ίσως ομηρίες σωφρονιστικών υπαλλήλων» με αφορμή την κατασκευή των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό».

Η ηγεσία των Υπουργείων Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης είναι σε επιφυλακή, αφού εκτιμούν ότι υπάρχει «τεράστιος κίνδυνος από το οργανωμένο έγκλημα, αλλά κι ενόπλους αντεξουσιαστές που επιχειρούν να επιβάλουν το νόμο τους».

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η απόπειρα βομβιστικής επίθεσης - ο ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός με εννιά κιλά αμμωνιοδυναμίτιδα δεν εξεράγη - στην ΔΟΥ Κορυδαλλού το ξημέρωμα της Δευτέρας σχετίζεται με την υπόθεση των φυλακών Δομοκού κι έχει οργανωθεί μέσα από τις φυλακές! 

Μάλιστα οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διατύπωναν την άποψη ότι «άσχετα με το αν ο στόχος ήταν "οικονομικής φύσης" η βομβιστική αυτή επίθεση είχε σχέση με τον χώρο του Κορυδαλλού και των γειτονικών φυλακών. Αν είχε εκραγεί η βόμβα θα υπήρχαν τεράστιες καταστροφές . Κι αυτό ακριβώς το μήνυμα μέσα από τις φυλακές επιχειρούμε να "διαβάσουμε". Προσπαθούμε να αντλήσουμε στοιχεία από τον εκρηκτικό μηχανισμό που δεν εξεράγη και από τον τόπο χώρο της εναπόθεσης της. Εχουμε ορισμένες ενδείξεις ότι ίσως σχετίζεται με την δραση των Πυρήνων ή της οργανωσης FAI».

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛΑΣ, «ανησυχητική κινητικότητα» παρατηρείται στις φυλακές Κορυδαλλού και Αγίου Στεφάνου Πατρών με έλληνες, αλλά και αλλοδαπούς βαρυποινίτες να προσπαθούν να παρασύρουν τους υπόλοιπους κρατουμένους σε έκνομες ενέργειες.

Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ φοβούνται ότι η κατάσταση θα φτάσει στα άκρα τις επόμενες ημέρες με επιθέσεις σε διαφόρους στόχους εντός κι εκτός φυλακών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ως αποδέκτες του ίδιου εγγράφου από το δικηγορικό γραφείο (για συντονισμό των αντιδράσεων των κρατουμένων) που βρίσκεται από τη Παρασκευή στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου φέρονται να είναι εκτός των δύο βαρυποινιτών στην Κέρκυρα, ο αλβανός Αλκέτ Ριζάι, ένας έλληνας κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εκβιάσεις, αλλά και δύο έγκλειστα μέλη των «Πυρήνων».

Όπως προκύπτει από την ίδια ροή πληροφοριών προσέγγιση να συμμετάσχει σε αυτές τις ενέργειες έχει υπάρξει και προς τον γνωστό ληστή τραπεζών Νίκο Παλαιοκώστα, που κρατείται στις φυλακές της Πάτρας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει συνέχεια.

Πάντως στελέχη των αστυνομικών και δικαστικών αρχών έχουν συγκεντρώσει αρκετές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες «ένα μεγάλο μέρος των κρατουμένων που δεν έχουν διαπράξει σοβαρά εγκλήματα και δεν φαίνεται να τους αφορά η μετακίνηση στη φυλακή Δομοκού, αντιδρά στα σχέδια των βαρυποινιτών για παράνομες ενέργειες στις φυλακές».
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.