ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έκκληση του γγ του ΟΗΕ να προστατευτούν τα παιδιά, τα σχολεία και τα νοσοκομεία στις εμπόλεμες ζώνες!!

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Γκι-μουν, υπογράμμισε σήμερα ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εμποδιστούν...
όλες οι εμπόλεμες πλευρές στη Συρία να χρησιμοποιούν ως βάσεις ή να βάζουν στο στόχαστρο σχολεία και νοσοκομεία.
Σε μια συζήτηση που οργανώθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας με αντικείμενο την τύχη των παιδιών στις ένοπλες συγκρούσεις, ο Μπαν τόνισε ότι το 40% των συριακών νοσοκομείων δεν λειτουργούν πλέον και ότι ένα στα πέντε σχολεία έχει υποστεί ζημιές ή έχει καταληφθεί από ανθρώπους που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να γλιτώσουν από τις μάχες.

"Περισσότερα από 2,2 εκατομμύρια παιδιά (στη Συρία) δεν φοιτούν πλέον στο σχολείο. Σε πάρα πολλές εμπόλεμες ζώνες σε όλο τον κόσμο σχολεία και νοσοκομεία μπαίνουν στο στόχαστρο" , πρόσθεσε. Η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το θέμα αυτό, Λεϊλά Ζερούγκι, υπογράμμισε επίσης ότι "τα παιδιά εξακολουθούν να σκοτώνονται και να ακρωτηριάζονται ακατάπαυστα στη Συρία" ή ακόμη και να στρατολογούνται από διάφορες οργανώσεις. "Δεν μπορούμε να δεχτούμε να υπάρξει μια χαμένη γενιά στη Συρία", είπε.

Η Ζερούγκι αναφέρθηκε επίσης στον εμφύλιο πόλεμο στο Νότιο Σουδάν και την κρίση στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι τα παιδιά πλήττονται περισσότερο απ' όλους και στις δύο περιπτώσεις.

Το γραφείο της Ζερούγκι και η Unicef ξεκίνησαν την Πέμπτη από κοινού μια νέα εκστρατεία, την αποκαλούμενη "Παιδιά, όχι στρατιώτες" σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η στρατολόγηση παιδιών από εθνικούς στρατούς μέχρι τα τέλη του 2016.

Στη "μαύρη λίστα" του ΟΗΕ με τις χώρες όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ανηλίκους περιλαμβάνονται το Αφγανιστάν, το Τσαντ, το Νότιο Σουδάν, η Μιανμάρ, η Σομαλία, η ΛΔ του Κονγκό, το Σουδάν και η Υεμένη. Οι έξι πρώτες χώρες έχουν ήδη δεχτεί ένα σχέδιο του ΟΗΕ για την εξάλειψη αυτής της πρακτικής ενώ με τις δύο τελευταίες οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Το Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα ένα ψήφισμα στο οποίο τονίζεται ότι είναι σημαντικό να προστατεύονται τα παιδιά στις εμπόλεμες καταστάσεις και να προσάγονται στα διεθνή δικαστήρια όσοι τα εκμεταλλεύονται.
newsit.gr

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.