ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ενισχύονται οι έρευνες για το μαλαισιανό αεροσκάφος!!

Τα στοιχεία που είδε γαλλικός δορυφόρος δεν έχουν ανακτηθεί

Κινέζικα και ιαπωνικά αεροσκάφη προστέθηκαν σήμερα στη διεθνή επιχείρηση αναζήτησης στον Ινδικό Ωκεανό του αεροπλάνου της Malaysia Airlines, το οποίο αγνοείται για πάνω από δύο εβδομάδες.

Σε μια συγκεκριμένη περιοχή, στη θάλασσα μεταξύ της Αυστραλίας και της Ανταρκτικής, φέρεται πως έχουν εντοπιστεί από δορυφόρους μεγάλα αντικείμενα, ωστόσο οι ομάδες αναζήτησης δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να τα ανακτήσουν.

Ένα θαλάσσιο κομμάτι 2.500 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Περθ είναι το σημείο που πιθανόν θα είχε συντριβεί το αεροπλάνο εάν συνέχιζε να πετά έως ότου εξαντληθούν τα καύσιμά του.

Βάσει εικόνων που έχουν σταλεί από κινεζικούς και πρόσφατα γαλλικούς δορυφόρους, η περιοχή αναζήτησης έχει περιοριστεί σε 59.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, σε μία από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Γης.

Το Σαββατοκύριακο, ο πρωθυπουργός Τόνι Άμποτ έκανε λόγο για «αξιόπιστα στοιχεία» και είπε ότι υπάρχουν «νέες ελπίδες… πως πιθανόν βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο προκειμένου να ανακαλύψουμε τι συνέβη». Ωστόσο, οι έρευνες μέχρι στιγμής δεν έχουν επιφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γουόρεν Τρας, δήλωσε ότι τα στοιχεία από το γαλλικό δορυφόρο δείχνουν πως η θέση των αντικειμένων βρίσκεται σε διαφορετική θέση από αυτή που είχε υπολογιστεί βάσει προηγούμενων στοιχείων. Σύμφωνα με τα δεδομένα από τον γαλλικό δορυφόρο, η περιοχή αναζήτησης φέρεται πως είναι 850 χιλιόμετρα βόρεια από αυτή που πραγματοποιούνται τις τελευταίες ημέρες οι έρευνες.

«Δεν είναι στην περιοχή που είχε χαρακτηριστεί ως το πιο πιθανό σημείο όπου βρίσκεται το σκάφος», δήλωσε ο Τρας στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ABC. «Ωστόσο πρέπει να εξετάσουμε όλες τις εκδοχές. Βασιζόμαστε, υποθέτω, σε οποιαδήποτε πληροφορία βοηθά στις προσπάθειές μας να βρούμε το μέρος όπου θα επικεντρώσουμε τις έρευνές μας», είπε.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.