ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κύπρος: Ο Γενικός Εισαγγελέας μιλά για εξευτελισμό του κράτους και των θεσμών (κατάσχεση του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του)

Η εκτέλεση μιας δικαστικής απόφασης με την κατάσχεση και πώληση περιουσίας που ανήκει στον εξ αποφάσεως οφειλέτη, είναι... αναπόσπαστο μέρος της δικαστικής διαδικασίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης λίγο μετά την κατάσχεση του υπηρεσιακού του οχήματος μπροστά από το κτίριο της Γενικής Εισαγγελίας. Μίλησε ωστόσο για εξευτελισμό του κράτους και των θεσμών.

Στην παρούσα περίπτωση, πρόσθεσε, είχε εκδοθεί εναντίον του κράτους δικαστική απόφαση για την αξία ακινήτου του αιτητή για ακίνητό του που είχε απαλλοτριωθεί για σκοπούς του Υπουργείου Παιδείας. Το ποσό της απόφασης, συνέχισε, δεν καταβλήθηκε από το κράτος, ακολούθως και λόγω της οικονομικής στενότητος, ανακλήθηκε η απαλλοτρίωση, όμως η δικαστική απόφαση είναι εκεί και θα μπορούσε να εκτελεστεί.

Οι επιδότες του δικαστηρίου, είπε ο κ. Κληρίδης, ενεργούντες κατ’ εντολή του αιτητή επέλεξαν αυτόν τον τρόπο εκτέλεσης της απόφασης, με κατάσχεση της συγκεκριμένης περιουσίας που ανήκει στο δημόσιο προς το σκοπό της πώλησής της. «Ο Γενικός Εισαγγελέας σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορούσε να παρέμβει στην δικαστική αυτή διαδικασία, η οποία παρουσιάζεται να γίνεται προς ικανοποίηση δικαστικής απόφασης».

Όσον αφορά τους λόγους, συνέχισε, επελέγη αυτή η περιουσία, αυτό είναι θέμα των επιδοτών και του αιτητή. «Μπορώ όμως να πώς ότι πραγματικά πρόκειται για εξευτελισμό του ίδιου του κράτους, των οργάνων του και των θεσμών».

Ερωτηθείς πως μπορεί να αποτραπεί αυτός ο εξευτελισμός και να μην επαναληφθεί, ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι είχαν γίνει κατά καιρούς συσκέψεις γι’ αυτό το θέμα, ώστε να εξευρεθούν τρόποι να μπορέσει το κράτος να αντιμετωπίσει το κράτος κάποιες τρέχουσες υποχρεώσεις του που έχουν δημιουργηθεί. Έγιναν εισηγήσεις, είπε, και για τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας, αλλά δεν λήφθηκε κανένα μέτρο ακόμη.

Ερωτηθείς πώς θα πάει σπίτι του, ο κ. Κληρίδης απάντησε: «πεζός. Πεζή ερώτηση, πεζός θα πάω σπίτι μου».

Να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο του Γενικού Εισαγγελέα παρέλαβε ρυμουλκό έξω από την Νομική Υπηρεσία, αφού ο οδηγός είχε πάρει όλα τα προσωπικά αντικείμενο από αυτού του Κώστα Κληρίδη και παρέδωσε τα κλειδιά, κατ’ εντολή του Γενικού Εισαγγελέα, στον επιδότη.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.