ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ειδικό πολεμικό πλοίο στις έρευνες για το Boeing της Malaysia Airlines!!

Μετά από τέσσερεις εβδομάδες άκαρπων ερευνών για το αγνοούμενο από τις 8 Μαρτίου Boeing της Malaysia Airlines, ξεκίνησε σήμερα Κυριακή από την Αυστραλία,  ένα ειδικό...
πολεμικό πλοίο με εξειδικευμένο ανιχνευτή μαύρων κουτιών αεροσκαφών.

Η πρωτοφανής κινητοποίηση δεν έχει κανένα απολύτως απτό και συγκεκριμένο αποτέλεσμα και οι αρχές της Αυστραλίας έστειλαν το πλοίο το οποίο ξεκίνησε από τις ακτές τη δυτικής Αυστραλίας και πλέει προς την περιοχή που οριοθέτησαν οι ερευνητές την Παρασκευή ως την πιθανότερη να έχει καταπέσει το αεροπλάνο με τους 239 επιβαίνοντες.

Η Αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA), η οποία επιβλέπει την έρευνα, δήλωσε ότι το πλοίο θα είναι εξοπλισμένο με έναν ανιχνευτή μαύρων κουτιών, ένα μη επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα, καθώς και άλλες ακουστικές συσκευές ανίχνευσης. Είναι η τελευταία ελπίδα των αρχών που διεξάγουν τις έρευνες να εντοπιστεί ένα σημάδι του αεροσκάφους και να δοθεί μια εξήγηση στην εξαφάνισή του.

Εν τω μεταξύ, ο πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Αυστραλίας Άνγκους Χιούστον, ανέλαβε επικεφαλής των ερευνών, ενώ οι Αυστραλοί αναλαμβάνουν τα ηνία, αν και τυπικά υπεύθυνη των ερευνών παραμένει η Μαλαισία. Συστάθηκε μάλιστα και Κέντρο Συντονισμού στο Περθ, το οποίο θα αναλάβει και την ενημέρωση των συγγενών για την πρόοδο της έρευνας.

Την ίδια ώρα, έφτασαν στη Μαλαισία 29 άτομα από τους συγγενείς των Κινέζων επιβατών του αεροπλάνου, απαιτώντας συνάντηση με τις αρχές της χώρας. Ζητούν απάντηση σε δεκάδες ερωτήματα που προκύπτουν από τους χειρισμούς της Μαλαισίας στην έρευνα. Οι αρχές πάντως δεν επέτρεψαν στους ρεπόρτερ να πλησιάσουν τους συγγενείς των επιβατών, σχηματίζοντας αλυσίδα γύρω τους!

Κάποιοι από τους συγγενείς των επιβατών που έφτασαν στη Μαλαισία φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν: «Προσευχόμαστε ότι η πτήση ΜΗ370 θα γυρίσει σπίτι ασφαλής».

attikipress.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.