ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Το νέο πιθανό σενάριο για το Boeing «φάντασμα»

Ένα νέο πιθανό σενάριο, αναφορικά με τα αίτια εξαφάνισης του Boeing της Malaysia Airlines, εξετάζουν οι αρχές...
που για πέμπτη ημέρα αναζητούν το αεροσκάφος «φάντασμα».
Σύμφωνα, λοιπόν, με μια νέα εκδοχή που θεωρείται αρκετά πιθανή και παρουσιάζεται από το βρετανικό δίκτυο Skynews, λίγη ώρα μετά την απογείωση, σημειώθηκε ξαφνική αποσυμπίεση στον θάλαμο του πιλοτηρίου.
Οι μάσκες έπεσαν, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, εντούτοις οι πιλότοι έκριναν ότι έπρεπε να επιστρέψουν άμεσα στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ και προτίμησαν πριν τις φορέσουν, να ορίσουν τις συντεταγμένες. Η απόφαση αυτή αποδείχθηκε μοιραία - βάσει πάντα του συγκεκριμένου σεναρίου - καθώς έχασαν τις αισθήσεις του και το αεροσκάφος έμεινε ακυβέρνητο.
Αν αυτή η θεωρία, την οποία ανέλυσε σε δημοσιογράφο του Sky news ο κυβερνήτης, Άλιστερ Ρόζενσαϊν, αποδειχθεί αληθινή, τότε το αεροπλάνο θα έχει πέσει στον Ινδικό Ωκεανό.
Κι αυτό διότι από τη στιγμή που οι πιλότοι έχασαν τις αισθήσεις του και το αεροσκάφος έμεινε ακυβέρνητο, τα καύσιμα επαρκούσαν για περίπου 3.000 μίλια, μέχρι dhlad;h το αεροπλάνο να φτάσει στα μέσα του Ινδικού Ωκεανού.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι όπως τόνισε ο Ρόζενσαϊν, κάτι ανάλογο είχε συμβεί το 2005, στη μοιραία πτήση της εταιρίας «Ηλιος», όταν σημείωθηκε ξαφνική αποσυμπίεση στο πιλοτήριο και οι πιλότοι έχασαν τις αισθήσεις τους.
Τότε, μάλιστα, οι επιβάτες έζησαν εφιαλτικές στιγμές, καθώς χρησιμοποιώντας τις μάσκες οξυγόνου, διατήρησαν τις αισθήσεις τους για αρκετή ώρα, πριν τελικά το αεροσκάφος συντριβεί στην περιοχή του Γραμματικού.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.