ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σήμερα η απολογία των σωφρονιστικών που κατηγορούνται για το θάνατο του Ιλία Καρέλι...

Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η απολογία των οκτώ από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που... κατηγορούνται για τον βασανισμό μέχρι θανάτου του βαρυποινίτη Ιλία Καρέλι, ο οποίος εξέπνευσε στο κελί του στις φυλακές Νιγρίτας.

«Καταπέλτης» είναι ωστόσο το κατηγορητήριο που συνέταξε η ανακρίτρια Σερρών Γεωργία Τουτουντζή σε βάρος των σωφρονιστικών υπαλλήλων της Νιγρίτας Σερρών, που φέρονται να πρωτοστάτησαν στα βασανιστήρια κατά του Αλβανού βαρυποινίτη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι -15 τον αριθμό, που αναφέρονται ονομαστικά ένας προς έναν- υπέβαλαν για πάνω από δύο ώρες τον 42χρονο κρατούμενο«συστηματικά και αδιαλείπτως σε βασανιστήρια», προκειμένου να τον τιμωρήσουν για τη δολοφονία του συναδέλφου τους Γιώργου Τσιρώνη στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Οι υπόλογοι υπάλληλοι -12 φύλακες, ένας αρχιφύλακας, ένας υπαρχιφύλακας κι ένας υπάλληλος εξωτερικής φρουράς-, όπως αναφέρεται, έριχναν ακόμη και νερό στον αλλοδαπό κρατούμενο, για να είναι πιο επώδυνα τα χτυπήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους 8 σωφρονιστικούς υπαλλήλους που θα απολογηθούν, ακόμη 7 συνάδελφοί τους που θα κληθούν να καταθέσουν στην ανακρίτρια.
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.