ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Ο Κουβέλης ανοίγει θέμα… άλλης κυβέρνησης μετά τις εκλογές...

Θέμα συγκρότησης άλλης κυβέρνησης μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου ...
για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανοίγει και πάλι ο Φώτης Κουβέλης, αυτή τη φορά με συνέντευξή του στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο οποίος πήρε την απόφαση να αποσύρει το κόμμα του από την κυβέρνηση Σαμαρά το καλοκαίρι του 2013, στομν απόηχο των δραματικών εξελίξεων με το αιφνιδιαστικό λουκέτο στην ΕΡΤ, που παραλίγο να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, έχει πει και άλλες φορές στο παρελθόν ότι δεν θα απέκλειε τη συμμετοχή του σε ένα καινούριο κυβερνητικό σχήμα, κάτω ωστόσο από συγκεκριμένες προϋποθέσεις.
Ο Φώτης Κουβέλης προσδιορίζει ως βασικό προαπαιτούμενο την αλλαγή πολιτικής από μια τέτοια κυβέρνηση, και τη στροφή προς την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών που σημειώθηκαν εξαιτίας της εφαρμογής του Μνημονίου, ενώ δείχνει ότι θα προτιμούσε… άλλον πρωθυπουργό, και όχι τον Αντώνη Σαμαρά.
“Δεν θα ξαναμπούμε σε μια τέτοια κυβέρνηση”, είναι η χαρακτηριστική αποστροφή του Φώτη Κουβέλη, στη συνέντευξη την οποία παραχωρεί στην “Εφημερίδα των Συντακτών”.
Η συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς σε ένα καινούριο κυβερνητικό σχήμα, που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Μαϊου, θεωρείται κρίσιμη για τη συγκρότηση βιώσιμης προεδρικής πλειοψηφίας στην παρούσα Βουλή, ώστε να εκλεγεί ο διάδοχος του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, και να αποφευχθούν έτσι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.