ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Κατεδαφίσεις και απομάκρυνση μπαζών για κατασκευή σχολείων...

Στην απομάκρυνση των μπαζών, που προέκυψαν από τις πρόσφατες κατεδαφίσεις κτισμάτων, αλλά και τον καθαρισμό της έκτασης από αντικείμενα και υλικά που ρύπαιναν το χώρο, προχώρησαν συνεργεία του ...
δήμου Νεάπολης-Συκεών στην περιοχή της Πέτρου Λεβαντή.

Με την επίβλεψη του αντιδημάρχου Μικροέργων-Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου Αλέκου Σιμητόπουλου, ο χώρος καθαρίστηκε και παραδόθηκε στους κατοίκους.

Η συνοικία της Π.Λεβαντή είναι μια υποβαθμισμένη περιοχή που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Συκεών στα όρια με τη Δ.Ε. Νεάπολης, όπου ο δήμος Νεάπολης-Συκεών προχωρά σταδιακά στην εξαγορά των οικοπέδων από τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να κατασκευασθούν πρότυπο δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο. Ήδη, η δημοτική αρχή, υλοποιώντας το μεγάλο πρόγραμμα που ξεκίνησε από τον πρώην δήμο Συκεών, μέχρι σήμερα διέθεσε από το δημοτικό ταμείο 1.589.085 ευρώ για την απόκτηση του 69% της συνολικής έκτασης των 10.060 τ.μ., εξασφαλίζοντας 55 οικόπεδα εμβαδού 5.237 τ.μ.

Να σημειωθεί ότι τα 23 οικόπεδα περιήλθαν στην ιδιοκτησία του δήμου την περίοδο 2011-2014 με τη δημοτική αρχή να καταβάλει στους ιδιοκτήτες τους 681.119 ευρώ, μετά από σχετικές αιτήσεις των οικοπεδούχων. Οι κατεδαφίσεις εγκαταλειμμένων κτισμάτων, που βρίσκονται σε οικόπεδα που αποκτήθηκαν πρόσφατα από το δήμο, θα συνεχισθούν και μετά τις γιορτές του Πάσχα, με παράλληλη απομάκρυνση των μπαζών, ώστε να αποτραπεί κάθε δυνατότητα να μετατραπούν σε «καταφύγια» περιθωριακών στοιχείων και εστίες μόλυνσης του περιβάλλοντος.

«Εάν σήμερα μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για το πλήθος των υποδομών που είναι στη διάθεση των πολιτών, όπως είναι σχολεία, ΚΑΠΗ-ΚΗΦΗ, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, πάρκα, παιδικές χαρές, κ.λπ., είναι γιατί τολμήσαμε, αγωνιστήκαμε και συγκρουστήκαμε για την απόκτηση γης. Έτσι συνεχίζουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας με αποφασιστικότητα οικόπεδα τόσο αναγκαία για την κατασκευή και δημιουργία υποδομών κοινωφελούς και δημόσιου συμφέροντος. Και η περιοχή της Π.Λεβαντή είναι από αυτές που χρειάζονται όσο καμιά άλλη τέτοιες σχολικές υποδομές αφού σε μεγάλη ακτίνα γύρω από αυτήν οι ελλείψεις είναι μεγάλες έως τραγικές. Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε το σχέδιό μας χωρίς να υπολογίζουμε οποιοδήποτε κόστος», δηλώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Πάνω από 4 εκατ.€ για σχολεία

Το μεγάλο και φιλόδοξο πρόγραμμα του δήμου για την εξαγορά γης δεν περιορίζεται μόνο στην περιοχή της Π.Λεβαντή. Αξιοποιώντας το εύρωστο δημοτικό ταμείο, αλλά διεκδικώντας και αξιοποιώντας εθνικά προγράμματα και χρηματοδοτήσεις, τόσο ο πρώην δήμος Συκεών όσο και ο νυν Νεάπολης-Συκέων απόκτησε δεκάδες στρέμματα γης είτε με απευθείας εξαγορά από τους νόμιμους ιδιοκτήτες είτε με αναγκαστικές απαλλοτριώσεις είτε υλοποιώντας τα σχέδια  ρυμοτομίας, επενδύοντας συνολικά πάνω από 22 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 12,87 στρ. εξαγοράστηκαν την περίοδο 2011-2014, με το νέο δήμο Νεάπολης-Συκεών να επενδύει από δημοτικούς πόρους 9.269.290 ευρώ. Μεταξύ άλλων, μόνο για σχολική στέγη διατέθηκαν πάνω από 4 εκατ. ευρώ, και συγκεκριμένα:

Στον Τομέα Τειχών στην ιδιοκτησία του δήμου πέρασαν συνολικά 2.770.202 τ.μ. γης προκειμένου να κατασκευαστούν πρότυπο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο.
Στην περιοχή της Π.Λεβαντή αποκτήθηκε συνολικά το 69% των οικοπέδων που συγκροτούν την έκταση των 10.060 τ.μ. που προορίζεται για εκπαιδευτικό συγκρότημα και πάρκο-παιδική χαρά, από την οποία τα 1.946 τ.μ. αποκτήθηκαν την περίοδο 2011-2014.
Στο συνοικισμό Αρμενοχωρίου, όπου σχεδιάζεται νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο, την περίοδο 2011-2014 αποκτήθηκαν 440 τ.μ. από τα 3.000 τ.μ. συνολικά που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα, με το ποσοστό ιδιοκτησίας του δήμου να φθάνει στο 43%.
Στην οδό Καυκάσου την περίοδο 2011-2014 αποκτήθηκε και η τελευταία έκταση των 109 τ.μ. (από το σύνολο των 4.488 τ.μ.) για την ανέγερση νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου.
Στην περιοχή της Ρήγα Φεραίου-Α.Παπανδρέου-Ναυπάκτου-Κορυτσάς την περίοδο 2011-2014 αποκτήθηκε και το τελευταίο οικόπεδο εμβαδού 915 τ.μ. για τη δημιουργία κοινόχρηστου χώρου πρασίνου και υπόγειου πάρκινγκ, χώρος που ήδη έχει απελευθερωθεί και από τα τελευταία κτίσματα μετά την κατεδάφισή τους.
Στην οδό Μεσολογγίου (Δροσιά) την περίοδο 2011-2014 αποκτήθηκε και απελευθερώθηκε από τα επικείμενα κτίσματα οικόπεδο εμβαδού 805 τ.μ. για τις ανάγκες διάνοιξης-διαπλάτυνσης της οδού και την επέκταση του χώρου πρασίνου.



loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.