ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Μιχάλης Ιγνατίου:Ενας... ψυχίατρος για τον ΣΥΡΙΖΑ...

Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς... 'Η έχουν παραφρονήσει ομαδικά στον ΣΥΡΙΖΑ ή αξιολογώντας και αναλύοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας αποφάσισαν πως δεν αποτελεί πλέον στόχο του κόμματος η διακυβέρνηση της χώρας και κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να χάσουν τις εκλογές.

Μόνο ένας ψυχολόγος, ίσως και ψυχίατρος, θα μπορούσε να μας βοηθήσει να αντιληφθούμε τον χαρακτήρα αυτών που αποτελούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Το σίγουρο είναι ότι η κάθε συνιστώσα έχει τη δική της ατζέντα, που καλύπτει ένα μεγάλο φάσμα του ελληνικού πολιτικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου και του λεγόμενου πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, αλλά και ηγετικών στοιχείων του διεφθαρμένου κινήματος, όπως και εθνομηδενιστών, οι οποίοι προκαλούν τεράστια ζημιά στο κόμμα που ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε μία συζήτηση που είχαμε μαζί του, τον Γενάρη του 2013, στην Ουά­σιγκτον, ο κ. Τσίπρας άκουσε με περισσή προσοχή τη δημοσιογραφική εισήγηση ότι «αν δεν διαγράψεις μερικούς, δεν πρόκειται να ελέγξεις τον ΣΥΡΙΖΑ». Πόσο δίκιο είχε ο συνάδελφος... Εναν χρόνο και κάτι μήνες μετά, αποδεικνύεται ότι είναι ένα κόμμα «μπάτε σκύλοι αλέστε», ο καθένας κάνει του κεφαλιού του, παίρνονται αποφάσεις που ακυρώνονται και αντικαθιστώνται από χειρότερες, και γενικά ο λαός που παρακολουθεί την κατάσταση -και με τη βοήθεια των αντι-ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ- αρχίζει να σχηματίζει την άποψη που συμπυκνώνεται σε μία κουβέντα: «Αυτοί δεν μπορούν να κάνουν κουμάντο στο κόμμα τους, θα κουμαντάρουν ολόκληρη χώρα;».

Είναι με απογοήτευση που γράφω τούτες τις γραμμές, διότι εκεί που περιμένεις το καινούργιο, το «άσπιλο» και το «αμόλυντο», άξαφνα συνειδητοποιείς πως κουβαλά όλες τις αμαρτίες της Ανανεωτικής Αριστεράς: αυτής που παλεύει για Δημοκρατία, αλλά την ίδια στιγμή επιλέγει να συμμαχήσει με τον Κώστα Μητσοτάκη εναντίον του Ανδρέα Παπανδρέου και να υπερασπιστεί το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν για την Κύπρο, που «κατασκεύασαν» οι Μπους και Τσέινι, και τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ καθυβρίζει, όμως, όταν εισβάλλουν στο... Ιράκ.

Εάν προσπαθήσεις με ψυχραιμία να αντιληφθείς το... μεγαλείο της σκέψης των ηγετικών στελεχών των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί και να οδηγηθείς στο τρελοκομείο. Μιλούν 10 διαφορετικές πολιτικές «γλώσσες» και μέχρι να καταλήξουν σε απόφαση μπορεί να περάσει ένας μήνας... Και καλά η απόφαση να αφορά ένα ασήμαντο θέμα. Αλλά αν πρέπει να αποφασίσουν στο ερώτημα χρεοκοπία ή νέο πρόγραμμα;


loading...
Share on Google Plus

Unknown

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.