ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

«Σε αδυναμία εξόφλησης δόσεων ρυθμισμένων οφειλών, φορολογούμενοι που μένουν αιφνίδια άνεργο...

Κύριε Υπουργέ,
πληθαίνουν οι ενστάσεις πολιτών που αντιμετωπίζουν καθημερινά την αδυναμία να αποπληρώσουν χρέη απορρέοντα από τη... βαριά φορολογία που έχει επιβληθεί από την ασκούμενη φορολογική πολιτική της συγκυβέρνησης και τα οποία έχουν συσσωρευτεί στις κατά τόπους ΔΟΥ.

Οι διαμαρτυρίες των φορολογουμένων, αφορούν χρέη, που σχετίζονται με την εφορία, αλλά και έμμεσους φόρους, για παράδειγμα, το χαράτσι της ΔΕΗ (πρώην Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, νυν Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων), που δεν εμπίπτουν στη ρύθμιση που υπαγορεύει ο Ν.3869/2010 συνολικά για τις οφειλές. 

Η ελληνική πολιτεία οφείλει να κατοχυρώνει τη φορολογική υπόσταση των φυσικών προσώπων και με κάθε νόμιμο μέσο να διασφαλίζει την ομαλότητα της διαδικασίας αποπληρωμής των οφειλών των πολιτών, αλλά και να επιβεβαιώνει με την αναγκαία σήμερα ανεκτικότητα, το κοινωνικό της πρόσωπο απέναντι σε όσους πολίτες αιφνιδίως απολύονται και μένουν άνεργοι, με αποτέλεσμα την αδυναμία ανταπόκρισής τους στις υπό ρύθμιση οφειλόμενες δόσεις . 

Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάστε κ. Υπουργέ: 

1. Σκοπεύετε να επιτρέψετε ρυθμίσεις επί των συνολικών οφειλών συμπεριλαμβανομένων και των έμμεσων φόρων, π.χ. χαράτσι της ΔΕΗ; 

2. Προτίθεστε να διευθετήσετε άμεσα και ουσιαστικά τη ρύθμιση στην οποία προχωρούν 

πολίτες, ως προς τις οφειλές τους στην εφορία, οι οποίοι μετά τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων 

οφειλών τους, μένουν άνεργοι και να προωθήσετε Υπουργική Απόφαση ή σχετική Οδηγία προς τους κατά τόπους προϊσταμένους των ΔΟΥ για το θέμα αυτό; 
Αθήνα 7/4/2014
Αρ. Πρωτοκ.7550
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
loading...
Share on Google Plus

Unknown

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.