ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Βαρύτατες ευθύνες στον Δήμαρχο Χ. Κορτζίδη για τον θάνατο του 13χρονου στο Ελληνικό – Πόρισμα φωτιά!!

Βαρύτατες πειθαρχικές ευθύνες στον δήμαρχο Αργυρούπολης - Ελληνικού Χρ. Κορτζίδη για την παράνομη λειτουργία του λούνα παρκ όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 13χρονος, καταλογίζει,

σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Στο πόρισμα που θα δοθεί σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα, διαπιστώνεται παράβαση του νόμου-πλαισίου που αφορά στην ενοικίαση δημοτικού χώρου σε ιδιώτη, καθώς επισημαίνει ότι από την εισήγηση του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη προς το δημοτικό συμβούλιο, για την ενοικίαση του οικοπέδου στο λούνα παρκ, απουσίαζε η μελέτη που θα πιστοποιούσε ότι ο χώρος ήταν κατάλληλος για την ασφαλή τοποθέτηση των μηχανημάτων της επιχείρησης.
Παράλληλα διαπιστώνεται ότι δεν συστάθηκε από τον δήμο η αρμόδια επιτροπή προκειμένου να ελέγξει τα μηχανήματα, μετά την εγκατάσταση του λούνα παρκ και να παραχωρήσει την άδεια λειτουργίας.
Μετά τη γνωστοποίηση του πορίσματος αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία πειθαρχικού αλλά και ποινικού ελέγχου κατά του δημάρχου Χρ. Κορτζίδη για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τη λειτουργία του λούνα παρκ.
Τα αναπάντητα ερωτήματα από τον δήμαρχο
Μπορεί να δέχτηκε πλήθος ερωτημάτων, αλλά ο δήμαρχος Αργυρούπολης - Ελληνικού απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως, δίνοντας μόνο ασαφείς απαντήσεις.
Άφησε παράλληλα αναπάντητα ερωτήματα όπως τα ακόλουθα:
Γιατί άφησε να λειτουργεί επιχείρηση στην έκταση του δήμου, ενώ από τις 15 Φεβρουαρίου είχε λήξει η άδεια.
Με ποιο σκεπτικό έδωσε παράταση στο λούνα παρκ, ενώ ανακάλυψε στις 15 Απριλίου -έναν μήνα αφότου έληξε η άδεια- ότι εξακολουθεί να λειτουργεί παράνομα (κατά τους ισχυρισμούς του δημάρχου το δυστύχημα έγινε την τελευταία ημέρα που έληγε η παράταση).
Ένα λούνα παρκ που ζητεί προσωρινή λειτουργία, και όχι μόνιμη, δεν υπόκειται σε έλεγχο των παιχνιδιών και των οργάνων που παίζουν μικρά παιδιά;
Πώς εκμισθώνει δημοτικό χώρο σε ιδιώτη, χωρίς να γνωρίζει ποια είναι ακριβώς η χρήση της έκτασης που παραχωρεί.
Πώς επέτρεπε ο δήμος, σε έναν ιδιώτη, να παίρνει ρεύμα από τη δημοτική παροχή, αν και ο δήμαρχος επικαλέστηκε ότι ο δήμος έδινε ρεύμα για λόγους ασφαλείας και ότι η επιχείρηση είχε δικές της γεννήτριες.
Πηγή: Έθνος


loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.