ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Σύλληψη δημοσιογράφων στην Κριμαία και την ανατολική Ουκρανία...

Τη σύλληψη, κράτησή τους από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας στην Κριμαία, κατήγγειλαν τη Δευτέρα μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων την ώρα που η Μόσχα κατηγορεί το Κίεβο ότι...
κρατά αιχμάλωτους δύο Ρώσους δημοσιογράφους στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες η ρωσική αστυνομία και μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων της Κριμαίας συνέλαβαν τους δημοσιογράφους το Σάββατο και την Κυριακή, με έναν από αυτούς να υποστηρίζει ότι τον λήστεψαν και τον ξυλοκόπησαν.

"Με ανάγκασαν να στέκομαι όρθιος με το πρόσωπο σε έναν τοίχο επί τέσσερις ώρες" έγραψε στη σελίδα του στο Facebook ο Οσμάν Πασάγεφ που ισχυρίζεται ότι του έκλεψαν ένα μέρος από το υλικό που είχε συγκεντρώσει για να κάνει τη δουλειά του. "Δεν με χτύπησαν πολύ, μόνο λίγες φορές στα πόδια", πρόσθεσε.

Ο Πασάγεφ υποψιάζεται ότι οι δράστες ήταν μέλη των φιλορωσικών ομάδων "αυτοάμυνας" που σχηματίστηκαν στην Κριμαία στα τέλη Φεβρουαρίου, πριν από την προσάρτηση της χερσονήσου από τη Ρωσία.

Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Αρτούρ Μοριάκοφ, είπε ότι κρατήθηκε επί τέσσερις ώρες αφού τον συνέλαβαν ενώ βιντεοσκοπούσε τη συγκέντρωση των Τατάρων της Κριμαίας που τιμούσαν την 70ή επέτειο από την εκτόπισή τους στη Σιβηρία. Μολονότι η διαδήλωση αυτή είχε απαγορευτεί, αρκετές χιλιάδες Τάταροι αψήφησαν τις εντολές και κατέβηκαν στους δρόμους. Ο Μοριάκοφ "βιντεοσκοπούσε τα περιπολικά, τα οχήματα της μονάδας μέτρων τάξης και κρατήθηκε επί πολλές ώρες" ενώ ανακρίθηκε "από την ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας", την FSB, ανέφερε ένας συνάδελφός του.

Την ίδια τύχη είχε και ένας Πολωνός δημοσιογράφος της εφημερίδας Gazeta Wyborcza που κατηγορήθηκε από την FSB ότι έγραφε "αντιρωσικά κείμενα".

Η FSB συνέλαβε επίσης, αυτή τη φορά για τρομοκρατία, τον αντιπολιτευόμενο σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας που ζήτησε την άμεση απελευθέρωσή του.

Από την πλευρά της, η Μόσχα κατήγγειλε ότι στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στην πόλη Κραματόρσκ, Ουκρανοί στρατιώτες συνέλαβαν δύο δημοσιογράφους του ρωσικού ειδησεογραφικού ιστοτόπου Life News. Σύμφωνα με τον ιστότοπο, ο Όλεγκ Σιντιάκιν και ο Μαράτ Σαϊτσένκο κρατούνται από Ουκρανούς εθνοφρουρούς και υποβάλλονται σε βασανιστήρια. Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι και κάλεσε τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη να φροντίσει για την απελευθέρωσή τους.

skai.gr
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.