ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

Έργα στον ποταμό Άμαθο αξιώνει η Γερμασόγεια...

Λεμεσός: Συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος θα έχει σήμερα ο δήμαρχος Γερμασόγειας, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει δεσμεύσεις και κυρίως να ληφθούν αποφάσεις με τις οποίες θα δρομολογηθεί η εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής και ανάπτυξης κατά μήκος του ποταμού Άμαθου.
Στις προτεραιότητες που θέτει ο δήμαρχος κυριαρχούν έργα ιδιαίτερης σημασίας, τα οποία αφορούν στη διαμόρφωση του ποταμού Άμαθου από την εκβολή του μέχρι τον υδατοφράκτη σε γραμμικό πάρκο.
Ειδικότερα ζητείται εκπόνηση ενός σχεδίου αξιοποίησης της κοίτης του ποταμού με τρόπο που να προστατεύεται ο περιβάλλων χώρος και να μην παρεμποδίζεται η φυσική ροή του χειμάρρου με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, πλακόστρωτου πεζόδρομου με παράλληλους ποδηλατόδρομους και μικρών παιχνιδότοπων.
Επιπλέον, θέτει το θέμα της διαμόρφωσης του υφιστάμενου χώρου στάθμευσης στην κοίτη του ποταμού, με τη δημιουργία δημόσιας πλατείας στην καρδιά της τουριστικής περιοχής που θα περιλαμβάνει χώρο για εκδηλώσεις, πίδακες, τουριστικά περίπτερα και χώρους πρασίνου.
Στα βασικά αιτήματα του δημάρχου Γερμασόγειας περιλαμβάνεται, επίσης, η αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του υδατοφράκτη με την υλοποίηση διαφόρων έργων υποδομής και άλλων εγκαταστάσεων.
Γράφει: Iάσονας Ιάσονος
Πηγή: philenews.com
loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.