ΠΡΌΣΦΑΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΎΣΕΙΣ:

ΒΙΝΤΕΟ Σοκ-Εικόνες φρίκης στην Οδησσό : Πέφτουν στο κενό από φλεγόμενο κτήριο...

Εικόνες φρίκης στην Οδησσό

Άνθρωποι πηδάνε από το φλεγόμενο κτήριο προκειμένου να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα, βρίσκουν όμως τραγικό θάνατο από την πτώση.

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά το κτήριο ήταν γεμάτο ρωσόφωνους αυτονομιστές.

Ο απολογισμός τραγικός. 39 νεκροί από τη φωτιά στο κτίριο των συνδικάτων κι άλλοι τέσσερις στις συγκρούσεις στο δρόμο. Συνολικά 46 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Οδησσό το βράδυ της Παρασκευής.

Στην Οδησσό κηρύχθηκε τριήμερο πένθος, ενώ από το πρωί πολίτες αφήνουν λουλούδια έξω από το κτίριο των συνδικάτων στη μνήμη των νεκρών.

Σύμφωνα με το Russia Today, όλα ξεκίνησαν όταν 1500 υποστηρικτές της κυβέρνησης του Κιέβου μαζί με οπαδούς της Τσερνομόρετς (τοπική ποδοσφαιρική ομάδα) και μέλη του ναζιστικού κόμματος Δεξιός Τομέας (που ήταν οπλισμένα με αλυσίδες, μπαστούνια και ασπίδες) επιχείρησαν να κάνουν πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Δόξα στην Ουκρανία», «Θάνατος στους εχθρούς», «Μαχαίρι στους Ρώσους» ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν. Η σύγκρουση με τους φιλορώσους διαδηλωτές δεν άργησε να έρθει. Πετροπόλεμος, «βροχή» από μολότοφ, δακρυγόνα. Τα πεζοδρόμια δεν άργησαν να γεμίσουν αίμα!

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στο Russia Today πως μέσα στο κτίριο είχαν βρει καταφύγιο γυναίκες και παιδιά. Κάποιοι κατάφεραν να φτάσουν στην ταράτσα του κτιρίου.

Συγκλονίζει η μαρτυρία ενός από τους 50 διασωθέντες που βρέθηκαν στην ταράτσα και στη συνέχεια σώθηκαν από την αστυνομία:

«Κρυφτήκαμε στην ταράτσα για να γλιτώσουμε από το εξαγριωμένο πλήθος. Μας ανάγκασαν με τη βία να μπούμε στο κτίριο και μας πετούσαν μολότοφ και πέτρες. Άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί, δε μπορούσαν να βγουν.

Δε μπορούσαμε να κατέβουμε, βλέπαμε ανθρώπους σε άλλους ορόφους να βγαίνουν και να τους επιτίθεται το πλήθος σαν αγέλη λύκων! Έπρεπε να πατήσουμε σε πτώματα καθώς κατεβαίναμε τις σκάλες!»

Δείτε τα βιντεο:





loading...
Share on Google Plus

Tromero.eu

Αν βρήκατε το άρθρο ενδιαφέρον κάντε ένα SHARE να το δούνε και οι φίλοι σας! Σας ευχαριστούμε.
    Σχολιαστε στο Blogger
    Σχολιαστε στο Facebook

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιο σας,η άποψή σας είναι πολύ πολύτιμη για εμάς. Σας ευχαριστούμε.